Milović o slučaju Begzić: Nepravedan metod i pravedno podsjećanje

Potpredsjednica Demosa navele da je Begzić "podsjetio na slučaj "Primorke" i njenih radnika, kao i na lakoću arhiviranja kriminala i njihovih nosilaca"

4194 pregleda 4 komentar(a)
Milović, Foto: Demokratska Crna Gora
Milović, Foto: Demokratska Crna Gora

Potpredsjednica Demosa Ksenija Milović saopštila je da slučaj Edina Begzića "govori o pogrešnom i neprihvatljivom obliku borbe protiv nepravde".

Edin Begzić, jutros je ispred poslovnice u ulici Maršala Tita u Baru prijetio da će aktivirati eksploziv. Pregovori Uprave policije sa Begzićem, nakon više od sedam sati rezultirali su njegovom predajom.

Milović ne navele da je Begzić "podsjetio na slučaj "Primorke" i njenih radnika, kao i na lakoću arhiviranja kriminala i njihovih nosilaca".

"U konkretnom slučaju, to je već klasičan trougao korupcije - predstavnici vlasti, poslovni delikventi i sudsko istražni organi. Glavne žrtve su opljačkani radnici koji su ostali bez posla i građani koji su novcem iz budžeta platili ovu krađu. U svakom slučaju takozvane pale garancije vlade za "Primorku", "KAP", "Željezaru", "Pobjedu" su isti model javne korupcije izveden u istom trouglu koji je ostao javno ofiran i još nekažnjen", saopštila je Milović.

Bonus video: