Nikšićanin osumnjičen za paljenje vozila u martu 2020.

Tridesetpetogodišnji S.P. se nalazi u spuškom zatvoru zbog drugog krivičnog djela

7479 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina S.P. (35) zbog sumnje da je 20. marta prošle godine podmetnuo požar na jednom vozilu u toj opštini.

"Nikšićka policija je 20. marta 2020. godine oko 23.30 časova obaviještena telefonskim putem da je u ulici Vuka Karadžića na vozilu Renault Clio podgoričkih registarskih oznaka došlo do požara. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i izvršili uviđaj u prisustvu vještaka gdje je konstatovano da je požar zahvatio još dva vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. Nakon sprovedenih vještačenja nadležni tužilac je izvršio pravnu kvalifikaciju krivičnog djela - uništenje i oštećenje tuđe stvari", saopšteno je iz Uprave policije.

Kazali su da su sprovedenim radnjama došli do sumnje da je S.P. upotrebom zapaljive tečnosti podmetnuo požar na vozilu, nakon čega je pobjegao.

Protiv S.P. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, a trenutno se nalazi u spuškom zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

Bonus video: