Policija rasvijetlila pokušaj ubistva u Beranama: Sujković i Đukić u bjekstvu

Policija još nije utvrdila iz čijeg pištolja su ranjeni slučajni prolaznik Ivo Rabrenović i Sujkovićev prijatelj Nino Jašarević

103233 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
Berane, Foto: Tufik Softić

Policija je rasvijetlila pokušaj ubistva u Beranama i protiv dvije osobe bjelopoljskom Višem državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu, rečeno je Vijestima iz Uprave policije.

Kako "Vijesti" saznaju prijave su podnijete protiv Kenana Sujkovića i Radomira Đukića koji su u bjekstvu.

Sumnjiče ih za teško ubistvo u pokušaju.

Vijestima je iz beranske policije potvrđeno da je Sujković pucao i da je ranio Rabrenovića kao i da se to vidi sa snimaka nadzornih kamera.

Iz beranske policije tvrde da su još sinoć rasvijetlili jučerašnji vatreni obračun.

U beranskoj policiji juče i danas saslušano je nekoliko desetina osoba, a danas su tamošnjim inspektorima u pomoć pritekli i specijalci koji su pretresali više objekata u kojima stanuju bezbjednosno interesantne osobe iz tog grada.

Nakon pretresa nakon njih privođeni su na saslušanje.

Prema nezvaničnim saznanjima Sujković Jašarević i više njima bliskih osoba juče su bili skupa, kada je pored njih prošao Đukić sa kojim je Kenan od ranije u sukobu.

Navodno nakon dobacivanja počela je pucnjava, a potom i potjera beranskim ulicama.

Sukob Sujkovića i Đukića navodno je počeo postavljanjem eksploziva pod automobil Sujkovića, zbog čega je osuđuen Radomirov brat Miomir.

Miomir je uhapšen nedavno zbog sumnje da je prije dva mjeseca pokušao da ubije Sujkovića.

Sujkovic je tada zadobio tri rane, a ranjene su još dvije osobe koje su bile sa njim u vozilu.

U Beranama je danas i potpredsjednik Vlade zadužen za sektor bezbjednosti, Dritan Abazović, koji je posjetio Beranca Iva Rabrenovića, slučajno ranjenog u jučerašnjoj pucnjavi.

Abazović je Rabrenovića posjetio u društvu predsjednika opštine Berane Tihomira Bogavca, direktora bolnice dr Milorada Magdelinića i CB Berane Raduna Stojanovića.

Nakon posjete Rabrenoviću, ranjenom tokom obračuna pripadnika dvije beranske kriminalne grupe, koordinator službi bezbjednosti obećao još jaču i organizovaniju borbu protiv kriminala i kriminalaca koji nose pištolje po ulicama i predstavljaju prijetnju običnim građanima.

U pucnjavi je juče ranjen i Nino Jašarević, koji je, kako sumnja policija, bio i meta napada.

Bonus video: