Popoviću 15 godina za ubistvo Đuričkovića

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu kolega iz podgoričkog Višeg suda.

6573 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Banjalučanin Srđan Z. Popović (28) pravosnažno je osuđen na 15 godina i 10 mjeseci zatvora zbog ubistva Gorana Đuričkovića u Budvi i nedozvoljenog držanja oružja.

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu kolega iz podgoričkog Višeg suda.

Tom dvadesetosmogodišnjaku suđeno je u odsustvu.

U prvostepenoj presudi koju je krivično vijeće sutkinje Vesne Moštrokol izreklo u junu prošle godine, navodi se da je Popović kriv što je 27. oktobra 2015. godine, u Ulici slovenska obala u Budvi, na šetalištu ispred ugostiteljskog objekta "The Old Fishermans Pub", sa umišljajem ubio Gorana Đuričkovića.

Navodi se da je okrivljeni sa prostrora stare puškarnice na zidinama Starog grada, iznad lokacije zvane "Zvono", iz automatske puške njemačke proizvodnje "hekler & koh" obrušenog fabričkog broja, ispalio tri hica u oštećenog.

U presudi dalje piše da je Đuričkovića, koji se nalazio na šetalištu, ispred kafea, jedan od hitaca pogodio u predjelu desne strane grudnog koša, nanoseći mu teške i po život opasne povrede, od kojih je na mjestu nastupila smrt.

"Nakon toga je okrivljeni Popović pobjegao sa unaprijed pripremljenim skuterom za vodu u pravcu Kotora. U mjestu Platamuni je između plaža Trsteno i Ploče u uvali ostavio skuter. Sa ciljem uništavanja bioloških tragova, benzinom je zapalio navedeni skuter i udaljio se u nepoznatom pravcu. Automatsku pušku je bacio u more, koja je pronađena moru 12. septembra 2016. godine u prostoru između rta Platamuni i plaže Mogren II", piše u odluci suda.

Branioci optuženog Popovića, uoči izricanja pravosnažne presude tražili su da sud predmet vrati na ponovni postupak ili da se okrivljeni oslobodi...

"Nemoguće je sa sigurnošću utvrditi odakle je pucano. Ako je to stvarno urađeno sa zidina Staroga grada, izvršilac bi sigurno čekao nekoliko sati, sa puškom, dužine od 1,02 metra. Vjerovatno bi ga neko od građana ili turista primijetio. Pored toga, kako je moguće, da na nijednoj od kamera ne postoji video-zapis", naveli su tada u žalbi advokati Nikola Bošković i Zoran Čelebić.

Bonus video: