Lekić traži izuzeće specijalnih tužilaca

”Budući da Stefan Đukić egzistira i u ovom podstupku kao prvooptuženi, smatram da su ispunjeni uslovi za izuzeće pa predlažem da se spisi predmeta bez odlaganja dostave VDT da odluči o mom predlogu i da Vrhovno državno tužilaštvo nastavi da postupa u ovom predmetu”, kazao je Lekić

13687 pregleda 0 komentar(a)
Katnić i Čađenović, Foto: SAVO PRELEVIC
Katnić i Čađenović, Foto: SAVO PRELEVIC

Branilac optuženog Andrije B. Glavičanina, advokat Damir Lekić zatražio je juče izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Кatnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića, zbog čega je odgođen nastavak suđenja za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru.

Nastavak procesa u podgoričkom Višem sudu zakazana je za 10. februar 2022. godine.

Lekić je juče pred specijalnim vijećem sutkinje Ane Vuković, istakao da smatra da postoje razlozi za izuzeća tužilaca i dodao da je opšte poznato i lako provjerljivo da je krajem avgusta 2021. godine, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) donijelo naredbu za sprovođenje istrage a potom i proširenje iste u odnosu na Stefana Đukića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo na štetu tužilaca čije izuzeće traži.

”Budući da Stefan Đukić egzistira i u ovom podstupku kao prvooptuženi, smatram da su ispunjeni uslovi za izuzeće pa predlažem da se spisi predmeta bez odlaganja dostave VDT da odluči o mom predlogu i da Vrhovno državno tužilaštvo nastavi da postupa u ovom predmetu”, kazao je Lekić.

Specijalni tužilac Čađenović, podsjetio je da je o istom predlogu već odlučivano i ukazao na mogućnost da se zahtjev odbaci.

Sutkinja Vuković je navela da se zna ko o tome treba da odlučuje.

Prema optužnici koju je podigao specijalni tužilac Saša Čađenović, okrivljeni Stefan M. Đukić okrivljen je da je 1. novembra 2019. godine, kao saizvršilac počinio krivično djelo - teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića.

Njegova supruga, majka i polubrat - Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optuženi su za stvaranje kriminalne organizacije.

Glavičanin i Lakićević takođe terete se za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i prvooptuženi Đukić.

Bonus video: