Na GP Božaj zaplijenjeno oko pola tone marihuane i 20 kilograma hašiša, uhapšen albanski državljanin

"Izvanrednom saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika UP i UPC, još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen", kazao je sagovornik "Vijesti"

91550 pregleda 103 reakcija 101 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.01.2022. 19:54h

Na Graničnom prelazu Božaj carinici i policajci jutros su zaplijenili oko pola tone marihuane i 20 kilograma hašiša.

Policijski službenici su uhapsili P.Č. (38) državljanina Albanije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

droga GP Božaj, marihuana, marihuana Božaj
foto: Privatna arhiva

"Koordinisanim aktivnostima službenika Uprave prihoda i carina i službenika Uprave policije, na graničnom prelazu Božaj u kamionu albanskih registarskih oznaka, među ostalom robom (suvim biljem) pronađena je biljna materija za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi skank", kazao je izvor "Vijesti".

droga GP Božaj, marihuana, marihuana Božaj
foto: Privatna arhiva

Isti sagovornik objašnjava da se kamion sa pošiljkom deklarisanom kao ljekovito bilje, kretao iz pravca Albanije i trebao je da nastavi rutu prema EU, tranzitirajući kroz Crnu Goru, sa krajnjom destinacijom Njemačka.

droga GP Božaj, marihuana, marihuana Božaj
foto: Privatna arhiva

"Izvanrednom saradnjom i profesionalnim postupanjem službenika UP i UPC, još jedan pokušaj krijumčarenja narkotika je osujećen", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave prihoda i carina i Uprave policije.

Bonus video: