Odbrana tvrdi da nema dokaza protiv Krstovića, tužiteljka predložila potvrdu optužnice

Okrivljeni Budimir Krstović je kazao da je ovo njemu bila namještaljka koja je poslužila kao dobra politička priča

20748 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici danas je održano ročište za kontrolu optužnice koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo protiv Budimira Krstovića (66) i njegove kćerke Marine, zbog šverca 1,2 tone kokaina.

Državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, Tanja Božović, predložila je sudu da potvrdi optužnicu.

"Tokom istrage prikupljeni su svi materijalni i svjedočki iskazi. Cijeneći sadržinu ovih dokaza, nalazim da je opravdano i na zakonu zasnovano podizanje optužnice protiv Budimira Krstovića i Marine Krstović. Predlažem da vijeće potvrdi optužnicu", navela je tužiteljka.

Branioci Borivoje Đukanović, Dragoljub Đukanović, Stefan Jovanović i Željko Đukanović, predložili su sudu da donese rješenje kojim će se obustaviti krivični postupak jer nema osnova sumnje da su izvršili krivično djelo.

Okrivljeni Budimir Krstović je istakao da je ovo njemu bila namještaljka koja je poslužila kao dobra politička priča, te da se već 32 godine bavi uvozom banana, u njegova firma "San Francisko" nikada nije imala ni jendu grešku. Marina Krstović je danas u sudu rekla da je reputacija njihove porodične firme besprekorna.

Advokat Borivoje Đukanović je naglasio da je u optužnici samo uopšteno navedeno da su okrivljeni Krstovići izvršili krivično djelo.

"U optužnici je izostalo da se navede konkretizacija radnje izvršenja krivičnog djela. Nije ukazano na koji način je izvršeno krivično djelo, mjesto i sredstvo. Ni jedan dokaz nije prezentiran", smatra advokat Đukanović.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici je 23.12.2021. godine, podiglo optužnicu protiv okrivljenih B.K. i M.K, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – kokain u količini od 1.206,253 kilograma, koja optužnica je dostavljena Višem sudu u Podgorici radi odlučivanja po istoj", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Bonus video: