Proces za šverc kokaina brodom "Manjifiko": Sudija odsutan, suđenje odgođeno

Optuženi su Danilo S. Đurović, koji je u bjekstvu, Miloš M. Petrić, Srđan S. Pavlović, Đuro R. Perović, Miloš J. Perović, Branimir J. Miletić, Toni L. Petković i Rade B. Samardžić

8750 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejovic
Zgrada Višeg suda u Podgorici, Foto: Boris Pejovic

Zbog opravdanog odsustva predsjednika specijalnog vijeća, juče je u Višem sudu u Podgorici odloženo suđenje okrivljenima koji su optuženi za šverc 18 kilograma kokaina brodom “Manjifiko”.

Optuženi su Danilo S. Đurović, koji je u bjekstvu, Miloš M. Petrić, Srđan S. Pavlović, Đuro R. Perović, Miloš J. Perović, Branimir J. Miletić, Toni L. Petković i Rade B. Samardžić.

Prema optužnici, Đurović je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a, stav 1, u vezi sa stavom 6 Krivičnog zakonika Crne Gore - tereti se da je krajem decembra 2018. u Kolumbiji i Crnoj Gori formirao kriminalnu organizaciju.

Ostali okrivljeni su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401 a, stav 2, u vezi sa stavom 1, odnosno da su pripadnici kriminalne oganizacije, kao i dva NN člana iz Kolumbije, radi realizacije kriminalnog plana krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Crnu Goru.

Danilo Đurović i Srđan Pavlović optuženi su i za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 2, u vezi sa stavom 1, odnosno kvalifikovani oblik prodaje droge, dok su Petrić, Perović Đuro, Miletić, Samardžić i Petković, optuženi za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1.

Bonus video: