Nastavljeno suđenje za ubistva Ilića i Kalezića: Predloženi dokazi u korist odbrane Popovića

Iznoseći odbranu Popović je kazao da je prevoz njegove djece bio jedini razlog zbog kojeg je iznajmio automobil a ne da je to auto koristio u izvršenju krivičnog djela

4459 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Saslušanjem vještaka za telekomunikacije Predraga Boljevića danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Marjanu Vujačiću i Radu Popoviću, optuženi za ubistva Mila Ilića i Veselina Kalezića.

Suđenje se nastavlja drugog februara, kada će sud odlučiti o novim dokaznim predlozima advokata Marka Radovića, branioca okrivljenog Popovića. Advokat Radović je predložio da se u nastavku dokaznog postupka kao dokaz provede Uvjerenje MUP-a koji potvrđuje odbranu njegovog branjenika Rada Popovića da automobil u njegovom vlasništvu nije bio registrovan u periodu kada je od renta kar agencije iznajmio vozilo kojim je odveo djecu na Zlatibor.

Iznoseći odbranu Popović je kazao da je prevoz njegove djece bio jedini razlog zbog kojeg je iznajmio automobil a ne da je to auto koristio u izvršenju krivičnog djela.

Optužnicom specijalnog tužilaštva Marjan Vujačić je označen kao direktni izvršilac ubistava Ilića i Кalezića. Tužilaštvo Rada Popovića tereti da je bio zadužen za nabavku vozila, te da je navodno pratio kretanje Ilića prije ubistva.

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića, dok je Popović optužen za teško ubistvo putem pomaganja, a bio je zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automboila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje.

Popović se sumnja da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića prije ubistva. Prema dokumentima SDT-a, Popović je pomogao u nabavci dva vozila korišćena u ubistvima Kalezića i Ilića, počinjena u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine.

Osumnjičeni Popović je pomogao u nabavljanju vozila “reno megan”, koje je 10. oktobra 2017. godine, jedan od pripadnika te kriminalne organizacije ukrao sa parkinga na Vračaru u Beogradu.

Osumnjičeni Vujačić se tim vozilom dovezao na lice mjesta, a zatim izašao iz tog auta i upotrebom vatrenog oružja lišio života Veselina Kalezića Potom je Popović to vozilo, u selu Botun u blizini žičane ograde KAP-a pored jedne napuštene kuće, posuo benzinom i zapalio i tako uništio tragove, navodi se u dokumentima SDT-a.

Bonus video: