Milanovića tražili zbog ubistva, uhapšen zbog droge

U saopštenju o hapšenju Milanovića ni riječi o planiranju ubistava policajaca, što je SDT ranije tvrdilo

17047 pregleda 0 komentar(a)
Cetinjanin pao sa falsifikovanim dokumentima (Ilustracija, Foto: SHUTTERSTOCK.COM
Cetinjanin pao sa falsifikovanim dokumentima (Ilustracija, Foto: SHUTTERSTOCK.COM

U Atini je, po potjernici crnogorskog Interpola, uhapšen Cetinjanin Ilija Milanović (35) za kojim je policija tragala od sredine novembra prošle godine.

Iz Uprave policije saopštili su da je taj pripadnik organizovane kriminalne grupe uhapšen 19. januara, a da se prilikom hapšenja identifikovao falsifikovanim slovačkim pasošem.

Milanović, koji je uhapšen u Atini, navodno je sredinom novembra pobjegao policajcima koji su u njegovu kuću došli sa nalogom za hapšenje.

”Za I.M. je raspisana međunarodna potjernica NCB INTERPOL-a Podgorica zbog obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se vodi protiv njega pred Višim sudom u Podgorici, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, saopštili su iz Uprave policije.

Milanović je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) pripadnik kriminalne organizacije bliske škaljarskom kriminalnom klanu, čiji članovi su, navodno, planirali da eksplozivom, na putu između Podgorice i Cetinja, likvidiraju više policijskih službenika uključenih u istrage ubistava Andrije Gazivode i Pera Muhadinovića.

To je saopšteno 19. novembra na konferenciji za medije SDT-a i Uprave policije, na kojoj je pojašnjeno da su kriminalci planirali da postave eksploziv ispod tri policijska automobila i da ga aktiviraju dok su inspektori u vožnji, u konvoju.

Navodno, to su htjeli da učine Cetinjani Filip Ivanović, Boban Sjekloća, Ilija Ivanović, Milanović, Nikola Martinović i M.M. koje SDT sumnjiči i za ubistva Gazivode i Muhadinovića.

Prema istim informacijama, inspektori su zbog istraga ubistva svakodnevno, tokom februara i marta 2020. godine, bili na relaciji Podgorica - Cetinje, a škaljarci su za njih osim eksploziva, spremali i automate.

Specijalni tužilac Saša Čađenović saopštio je u novembru da su za ubistvo policajaca bile planirane eksplozivne naprave velike razorne moći, od najmanje dva kilograma.

U saopštenju o hapšenju Milanovića, koje je Uprave policije juče dostavila medijima nema ni riječi o tim krivičnim djelima, već su naveli da tog Cetinjanina traže zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: