U KCCG preminula ženska osoba od posljedica porodičnog nasilja

Iz Uprave policije saopšteno da su od zaposlenih u KCCG 22. januara obaviješteni da je N.Z. (27) podlegla povredama

89074 pregleda 254 reakcija 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvadesetsedmogodišnja N.Z. preminula je od posljedica nasilja u porodici u Kliničkom centru Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je preminuloj povrede opasne po život nanio nevjenčani suprug D.N. (33) iz Bosne i Heregovine koji je nakon potjernice lociran i uhapšen na graničnom prelazu Dobrakovo 17. januara.

"Barskoj policiji je 16. januara 2022. godine prijavljeno od strane zaposlenih u Opštoj bolnici Bar da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljena ženska osoba bez svijesti sa teškim tjelesnim povredama opasnim po život, a koja je upućena u Klinički centar Crne Gore radi daljeg liječenja. Preduzimajući dalje mjere i radnje policija je došla do saznanja da je oštećenoj povrede nanio nevjenčani suprug D.N. (33) iz Bosne i Hercegovine sa boravkom u Baru. Ovo lice nije zatečeno na adresi stanovanja te je za njim raspisana potjernica i on je lociran na graničnom prelazu Dobrakovo. D.N. je lišen slobode 17. januara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i njemu je sudija za istragu odredio pritvor u trajanju od 30 dana", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je Uprava policije od zaposlenih u Kliničkom centru Crne Gore 22. januara obaviještena da je N.Z. podlegla povredama.

"Spisi predmeta su upućeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru radi daljih aktivnosti iz nadležnosti ovog organa. Obaviješten je i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi pravne kvalifikacije djela iz nadležnosti tog tužilaštva", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: