BP: Krivične prijave zbog bespravne sječe šume, odlaganja šljunka, nedozvoljenog uvoza životinja...

Podnijete četiri krivične prijave protiv četiri fizička i jednog pravnog lica za pet krivičnih djela

9549 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bjelopoljska policija je, u koordinaciji sa tamošnjim Osnovnim državnim tužilaštvom, rasvijetlila pet krivičnih djela, a podnijete su četiri krivične prijave protiv četiri fizička i jednog pravnog lica za pet krivičnih djela.

"Krivična prijava podnijeta je protiv Ljubiše Madžgalja (40), zaposlenog u Upravi za šume PJ Bijelo Polje, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi. "Na način što je u toku 2021. godine propuštanjem dužne pažnje i nadzora u svojstvu službenog lica reonskog lugara nesavjesnim radom i nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio bespravnu sječu u državnoj šumi u ukupnoj količini od oko 100 m3 čime je sebi ili drugom omogućio sticanje protivpravne koristi, a Upravi za šume PJ Bijelo Polje gdje je zaposlen, pričinio štetu u iznosu od oko 4.000 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Krivično je procesuiran i Saša Cvijović (47) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave.

"On je ova djela izvršio na način što je od nepoznatog lica u Podgorici nabavio alkoholna pića sa falsifikovanim akciznim markicama Ministarstva finansija Crne Gore, ukupne vrijednosti 1.128 eura, uz namjeru, kako se sumnja, da ih proda po većoj cijeni, nemajući odobrenje za obavljanje trgovinske djelatnosti", dodaju iz policije.

Krivična prijava je podnijeta i protiv Ranka Zekovića (18) zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznošenje i unošenje zaštićenog prirodnog dobra i posebno zaštićene biljke i životinje i trgovanje njima.

"Kako se sumnja, on je ovo krivično djelo izvršio na način što je 16. januara van graničnog prelaza, iz Republike Srbije u Crnu Goru, unio dvije kornjače i jednu egzotičnu pticu bez saglasnosti nadležnih organa i potrebnih zdravstvenih uvjerenja", navodi se u saopštenju.

Protiv privrednog društva d.o.o. Gradnja i izvršnog direktora Borisa Pekovića, kao odgovornog lica u tom pravnom licu, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta, u mjestu Srđevac. Sumnjiče se da su na dijelu naznačene parcele deponovali veću količinu materijala – riječnog nanosa, šljunka vlasništvo “Gradnja” d.o.o. Bijelo Polje, bez odobrenja nadležnih organa.

Bonus video: