Novinar Prve prijavio prijetnje: Prepriječili im put pa pokazivali policijske značke

"Jedan od njih udarao je u automobil i prijetio, a potom prošao sa moje strane, kada sam spustio prozor otvorio je i moja vrata, a potom udario u krovište vozila i tražio mi ličnu kartu. Kada sam vadio dokumenta, drugi je vidio da je među njima i press kartica i počeli su da ga smiruju", priča Đurović

29799 pregleda 51 reakcija 27 komentar(a)
Nikola Đurović, Foto: Facebook/Nikola Đurović
Nikola Đurović, Foto: Facebook/Nikola Đurović

Novinar Prve televizije Nikola Đurović prijavio je policiji da je su on i njegov prijatelj večeras u Podgorici doživjeli neprijatnost na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog kada im, kako tvrdi, put je prepriječio "golf 5", na kom su zatamnjena stakla i iz kog su izašle osobe koje su im prijetile i pokazivale policijsku značku.

Đurović je "Vijestima" kazao da je prvo vozač golfa na raskrsnici Bulevara i ulice Svetozara Markovića uletio ispred vozila u kome je bio suvozač, na šta je njegov prijatelj koji je vozio reagovao tako što je svirnuo i svjetlosno signalizirao.

"Počeli su da koče ispred nas, mi smo se prestrojili u desnu traku, i na skretanju kod lokala 'Bulevar' prepriječili su se ispred nas 'golfom', a potom su četiri muškarca istrčala iz vozila i bukvalno se nalijepili na vrata vozača. Pitali su ga: 'Šta je bilo?', jedan od njih pokazao je policijsku značku i tražio mu ličnu kartu. Jedan od njih udarao je u automobil i prijetio, a potom prošao sa moje strane, kada sam spustio prozor otvorio je i moja vrata, a potom udario u krovište vozila i tražio mi ličnu kartu. Kada sam vadio dokumenta, drugi je vidio da je među njima i press kartica i počeli su da ga smiruju", priča Đurović.

Dodaje da im je muškarac koji je smirivao situaciju poručio da nije bilo ništa, da sve zaborave i da je nesporazum.

Đurović je pitao kako je moguće da im policajci u civilu ne objašnjavaju zašto su zaustavili automobil koji nije u prekršaju, da im govore da je zabranjeno gledati i prijete da će ih slomiti.

On dodaje da se četvorka nakon incidenta vratila u "golf", a oni nastavili dalje i da su ih ponovo vidjeli kod Hrama Hristovog vaskrsenja.

"Dvojica su izašla iz automobila i pridružila se demonstrantima. Mi smo pošli do Centra bezbjednosti da prijavimo šta se dogodilo, a tamo su nam rekli da samo moj prijatelj uđe i da izjavu. Kada im je sve ispričao, rekli su mu da ih ima mnogo, da ne mogu da znaju ko je to bio, niti da li je neko pokazivao lažnu ili pravu značku. Kako je to moguće?", pitao je Đurović.

Odgovore je tražio od koordinatora bezbjednosnog sektora Dritana Abazovića, Uprave policije i svih članova bezbjednosnog sektora.

Direktorica TV Prva Marina Jočić je za "Vijesti" rekla da očekuje da otkriju počionice, a da će ako se to ne desi biti jasno da Uprava policije ne kontroliše svoje službenike.

"Vijesti" su povodom ovog incidenta poslale pitanja Upravi policije.

Direktor UP Zoran Brđanin kazao je "Vijestima" da je dao nalog da se utvrde okolnosti.

Koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović za "Vijesti" je kazao da će Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije danas početi provjeru u tom slučaju.

Bonus video: