Vujiću će suditi u odsustvu?

Odgođeno suđenje optuženima da su pripremali ubistvo Nemanje Zurovca

6537 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Višeg suda u Podgorici (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović
Zgrada Višeg suda u Podgorici (arhiva/ilustracija), Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici juče je odloženo suđenje Zoranu Mrvaljeviću iz Herceg Novog, optuženom da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistvo sugrađanina Nemanje Zurovca.

Osim Mrvaljevića, na optužnici se nalaze Krsto Vujić, Slobodan Vico i Jovan Riznić, koji se terete za krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, dok je Mrvaljević optužen i za ubistvo putem podstrekavanja i šverc droge.

U tom predmetu Milan Kankaraš dobio je status svjedoka saradnika, na čijem se iskazu temelji optužnica.

On je, kako je saopšteno, priznao da je bio član grupe i objasnio kako su bile podijeljene uloge i zadaci, kao i da je radio za Mrvaljevića.

Kako je “Vijestima” kazala samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković, Specijalno državno tužilaštvo predložilo je sudu da se okrivljenom Krstu Vujiću sudi u odsustvu.

Spisi predmeta će biti dostavljeni vijeću suda da odluči o predlogu.

”Z.M. se sumnjiči da je na teritoriji Crne Gore stvorio kriminalnu organizaciju koja se u periodu od 2018. godine, na području opštine Herceg Novi, bavila držanjem, prenošenjem i prodajom opojnih droga kokaina i marihuane u većim količinama. Takođe, imenovani je osumnjičen da je početkom 2019. godine u Herceg Novom, sa umišljajem podstrekavao osumnjičenog K.M. da počini krivično djelo ubistvo na štetu Z.N. i tom prilikom pribavio pištolj nepoznate marke”, saopštila je Uprava policije nakon izručenja Mrvaljevića.

Osim u ovom predmetu, okrivljeni Vujić je optužen za učešće u ubistvu Šćepana Roganovića u Herceg Novom 13. februara 2020. godine, na stepeništu kod Kanli kule.

Zbog ubistva Roganovića, osim Krsta Vujića, okrivljeni su i Mili Bajramović, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš.

Bonus video: