Hasanaj prijetio u sudnici: "Očekujem da ću odavde izaći naoružan i da vas sve eleminišem"

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš, odmah je udaljio optuženog iz sudnice

32957 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

U nastavku suđenja suđenja optuženima Ljuanu Hasanaju, njegovom brata Ljuljzimu i majci Nuri, zbog ubistva policajca Milutina Lekovića, danas se u Višem sudu u Podgorici dogodio incident.

Jedan od optuženih za ubistvo policajca, Ljuan Hasanaj je u sudnici povišenim glasom se obratio sudu.

"Očekujem da ću odavde izaći naoružan i da vas sve eleminišem".

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš, odmah je udaljio optuženog iz sudnice.

Sudija je nekoliko puta upozoravao optužene da međusobno ne razgovaraju, kao i da ne komuniciraju međusobno dok sudija govori. Ova upozorenja nijesu uticala na Ljuana Hasanaja, kojeg je sud opomenuo.

U nastavku dokaznog postupka, u sudici je pregledan video nadzor sa kamere Prve banke u Igalu, u blizini gdje je stradao policajac.

Na prikazanom snimku se vidi kako vozilo granične policije udara u zid blizu banke i kako da neke osobe izlaze iz tog vozila sa sadnjeg sjedišta.

Optuženi su prokomentarisali da sumnjaju da je snimak montiran.

Ljuan Hasanaj je optužen da je 15. decembra 2019. godine, hicem ispaljenim iz pitolja “CZ”, ubio policajca na dužnosti Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu “dačija daster” u Igalu, a zatim je pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, kojeg je takođe namjeravao da ubije, ali se zaglavio.

Optužnica je podignuta protiv albanskih državljana Ljuana Hasanaja, njegovog brata Ljuljzima i majke Nure zbog krivičnog djela "teško ubistvo".

Okrivljeni Ljuan Hasanaj je prema navodima optužnice 15. decembra 2019. godine oko 14,40 časova ubio policajca Lekovića dok je obavljao službenu dužnost.

Okrivljena Nura Hasanaj je za vrijeme vožnje u policijskom autu “dačija daster”, pipkala i zapitkivala policajca Lekovića, a Ljuljzim je zapitkivao policajca Aleksandra Kilibardu, kako bi im skrenuli pažnju sa Ljuana, koji je neopaženo izvadio pištolj “CZ” i potom ispalio hitac u glavu Lekoviću, koji je upravljao vozilom.