Bivša direktorica filijale CKB-a oštetila banku za skoro 380.000 eura?

Podnijete dvadeset četiri krivične prijave protiv osam osoba

22893 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bivša direktorica filijale Crnogorske komercijalne banke (CKB) u Baru i sedam službenica te banke sumnjiče se da su kreiranjem fiktivnih kredita oštetile banku za skoro 380.000 eura.

Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijela 24 krivične prijave protiv osam osoba.

Bivša direktorica filijale M.M. (49), kao i službenice V.J. (63), H.L. (56), L.S. (46), V.K. (59), V.G. (66), G.K. (55), S.J. (42) sumnjiče se da su počinile krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Policija je kriminalističkom obradom došla do sumnje da su osumnjičene zajedno, u svojstvu odgovornih lica privrednog društva jedne banke, filijale u Baru, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja ličnim podacima klijenata banke i njihovom i imovinom banke, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, kreirale dvadeset i četiri 'fiktivna kredita' i učinile ukupno 26 krivičnih djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanja, na koji način su oštetile 24 fizička i jedno pravno lice", saopšteno je iz Uprave policije.

"V.J, H.L, L.S, V.K, V.G, G.K. i S.J. su ova krivična djela, kako se sumnja, počinile putem pomaganja, a čime je M.M. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu ne manjem od 378.510 eura. Banci je nanijela imovinsku štetu u istom iznosu, a klijentima ove banke imovinsku štetu u visini iznosa odobrenih sredstava", dodaje se u saopštenju.

Postupajućem tužiocu predloženo je i pokretanje finansijske istrage u odnosu na M.M. sa ciljem utvrđivanja materijalne koristi stečene navedenim krivičnim djelima.

Iz CKB banke je juče saopšteno da u potpunosti štite interese klijenata i garantuju da će svaka eventuelna šteta pričinjena klijentima biti nadoknađena.

Bonus video: