Krivična prijava protiv "Bambis stolarije" i izvršnog direktora zbog nanošenja štete od preko milion i po eura

"Sumnja se da je B.B. kao odgovorno lice – izvršni direktor u privrednom društvu d.o.o. "Bambis stolarija" u periodu od 2014. do 2019. godine, znajući da je taj subjekt postao nesposoban za plaćanje, isplatom duga namjerno stavio povjerioca u povoljiniji položaj i na taj način znatno oštetio druge povjerioce nanoseći im štetu u ukupnom iznosu od 1.557.675 eura", navodi se u saopštenju

8641 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Izvršni direktor Bambis stolarije, B.B. (62) i to preduzeće osumnjičeni su da su oštetili povjerioce za više od milion i po eura.

Iz Uprave policije su saopštili da su nakon višemjesečne kontrole poslovne dokumetacije i preduzimanja drugih policijskih mjera i radnji, Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, podnijela krivičnu prijavu protiv tog preduzeća, koje se bavi proizvodnjom građevinske stolarije i elemenata.

Kako navode, sumnja se da je pravno lice izvršilo krivično djelo oštećenje povjerioca.

Izvršni direktor preduzeća je, kako su saopštili, osumnjičen da je izvršio krivično djelo oštećenje povjerioca, kao i krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da je B.B. kao odgovorno lice – izvršni direktor u privrednom društvu d.o.o. "Bambis stolarija" u periodu od 2014. do 2019. godine, znajući da je taj subjekt postao nesposoban za plaćanje, isplatom duga namjerno stavio povjerioca u povoljiniji položaj i na taj način znatno oštetio druge povjerioce nanoseći im štetu u ukupnom iznosu od 1.557.675 eura", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da je suprotno zakonskim propisima, zloupotrebom svog položaja, B.B. je, kako se sumnja, zaključio ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i zajedničkom ulaganju rada i sredstava sa privrednim društvom d.o.o "Bambis group" iz Podgorice na koji način je ovom privrednom društvu omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi, a na štetu privrednog društva d.o.o. "Bambis stolarija"

Bonus video: