UP: Dvije osobe strujom lovile ribu, krivično će odgovarati

"Daljom kontrolom utvrđeno je i da S.Š. koji je upravljao plovilom ne posjeduje potrebnu dokumentaciju. Osim toga, utvrđeno je da jačina vanbrodskog motora prelazi dozvoljenu granicu, sa čime je upoznata nadležna Lučka kapetanija radi preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti"

10635 pregleda 7 komentar(a)
Skadarsko jezero (ilustracija), Foto: NP Skadarsko jezero
Skadarsko jezero (ilustracija), Foto: NP Skadarsko jezero

Uprava policije (UP) saopštila je danas da će dvije osobe krivično odgovarati zbog nezakonitog ribolova.

U saopštenju se navodi da je Granična policija juče, obišla akvatorij Skadarskog jezera u rejonu Samobora, te da je tom uočeno plovilo i dvije osobe koje su vršila nezakonit izlov ribe.

"Kontrolom je ustanovljeno da su D.Š. (28) i S.Š. (39) vršili nezakonit izlov ribe strujom, a sredstva izvršenja krvivičnog djela, kao i 15 kilograma ribe su pronađena pregledom plovila. Daljom kontrolom utvrđeno je i da S.Š. koji je upravljao plovilom ne posjeduje potrebnu dokumentaciju. Osim toga, utvrđeno je da jačina vanbrodskog motora prelazi dozvoljenu granicu, sa čime je upoznata nadležna Lučka kapetanija radi preduzimanja radnji iz njihove nadležnosti", piše u saopštenju.

Iz UP su naveli da je protiv D.Š. i S.Š. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit ribolov.

Bonus video: