Bjelopoljski Viši sud donio rješenje o određivanju pritvora Juriševiću

Jurišević je, prema spisima Specijalnog državnog tužilaštva, osumnjičen za otmicu i ubistvo Podgoričanina Nikole Stanišića. Tog Bjelopoljca policija u svojim evidencijama označava članom kavačkog kriminalnog klana, na čijem čelu su navodno Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer

4292 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Bjelopoljski Viši sud donio je rješenje o određivanju pritvora Srđu Juriševiću, koji se nalazi u bjekstvu.

To je saopštio predsjednik vijeća sudija, Ivan Adamović, pred kojim se vodi postupak zbog pokušaja ubistva Juriševića.

Za pokušaj ubistva tog Bjelopoljca odgovara Nikola Radović, dok je Milo Radović optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda.

U istom postupku, Juriševiću je optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda Vuku Radoviću.

Jurišević se nalazi u bjekstvu, a bjelopoljski Viši sud ranije je za njim raspisao potjernicu.

Jurišević je, prema spisima Specijalnog državnog tužilaštva, osumnjičen za otmicu i ubistvo Podgoričanina Nikole Stanišića. Tog Bjelopoljca policija u svojim evidencijama označava članom kavačkog kriminalnog klana, na čijem čelu su navodno Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Prema optužnici, Radović je u tuči dvije grupe muškaraca, 1. oktobra 2020. godine, ispred noćnog kluba “Sparta”, teško tjelesno povrijedio Juriševiću. U tom tužilačkom aktu piše da je Jurišević, u istoj tuči, nanio teške tjelesne povrede Vuku Radoviću.

U tužilačkom aktu se pojašnjava da je Jurišević Vuku Radoviću slomio vilicu.

Dodaje se da je Milo Radević nožem udario Juriševića preko nosa i usta i nanio mu teške tjelesne povrede, nakon čega mu je Nikola Radović s umišljajem zadao dvije ubodne rane u slabinskom dijelu i predjelu bubrega, čime je izvršio krivično djelo - ubistvo u pokušaju.

Milo Radević je za različita krivična djela osuđivan pet, a Jurišević osam puta. Naredno ročište će biti zakazano naknadno.

Bonus video: