zbog zloupotrebe službenog položaja

Krivična prijava protiv bivše direktorice filijale CKB

Ona je, pojasnili su iz UP, na ovaj način pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 133.408 eura, te je banci u kojoj je zaposlena i klijentima banke nanijela imovinsku štetu u pomenutom iznosu

15643 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv M.M. (49), rukovoditeljke filijale Crnogorske komercijalne banke (CKB) u tom gradu.

Ona se sumnjiči za tri krivična djela zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

Iz Uprave policije je saopšteno da je M.M. u svojstvu odgovornog lica banke, u tri navrata tokom 2020. i 2021. godine, zloupotrijebila svoj položaj i povjerenje koje joj je dato u pogledu raspolaganja imovinom banke i njenih klijenata.

"Kako se sumnja, M.M. je neovlašćeno, bez prisustva i ovlašćenja klijenata banke pristupila bazi podataka klijenata i po sopstvenom izboru iz baze izdvojila klijente, zatim, takođe na osnovu neovlašćeno pribavljenih ličnih podataka i bez ličnog prisustva klijenata, zahtijevala kreiranje kreditne dokumentacije sa lažnim ispravama u pogledu ovlašćenih podnosilaca zahtjeva za dobijanje kredita, u stvarnosti klijenata banke. Nakon toga, neovlašćeno je davala odobrenja kredita, te je, ponovo zloupotrijebivši svoj položaj i prekoračivši ovlašćenja u odnosu na hijerarhijski podređene, zahtijevala procesuiranje navedenih lažnih kredita do momenta isplate", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da kako se sumnja, na kraju lažno kreiranog procesa odobravanja fiktivnog kredita, M.M. je podizala novac u odobrenim iznosima i to 10.08.2020. godine sa računa jednog deponenta banke iznos od 50.000 eura, 06.12.2020. godine sa računa drugog deponenta banke iznos od 72.000 eura, te tokom 2021. godine, u više navrata, sa računa još jednog deponenta banke podigla ukupno 11.408 eura.

Ona je, pojasnili su iz UP, na ovaj način pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 133.408 eura, te je banci u kojoj je zaposlena i klijentima banke nanijela imovinsku štetu u pomenutom iznosu.