krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu

ACG prijavili Đuričkovića i Jovanović Knežević: Privatni kredit od 22 hiljade eura umjesto radnice vratila kompanija?

Iz ACG su pojasnili da je Đuričković prijavljen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a Jovanović Knežević zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja

15547 pregleda 70 reakcija 14 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Aerodromi Crne Gore (ACG) podnijeli su krivičnu prijavu protiv bivšeg izvršnog direktora Milovana Đuričkovića i zaposlene, njegove nekadašnje savjetnice Biljane Jovanović Knežević.

Iz ACG su pojasnili da je Đuričković prijavljen zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, a Jovanović Knežević zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja.

Đuričković se sumnjiči da je protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja, odnosno prekoračenjem granica službenog ovlašćenja, omogućio drugome da pribavi korist, a pri tome da se nanese šteta Aerodromima Crne Gore.

"Privatni kredit zaposlene, kako se osnovano sumnja iz službene dokumentacije, umjesto radnice, banka je 24. decembra 2013. godine prinudno naplatila sa tekućeg računa “Aerodromi Crne Gore” AD Podgorica u iznosu od 22.504,05 eura", navodi se u saopštenju.

Krivičnu prijavu podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu nakon što su, kako su kazali, nadležni na ACG sproveli višemjesečnu provjeru tokom koje je prikupljena predmetna dokumentacija.