Spajić: Nisam uključen u "operativne veze", bezbjednosni sektor nije moja nadležnost

"Neka potpredsjednik Abazović objasni građanima na šta je tačno mislio"

36764 pregleda 329 reakcija 104 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je da nije uključen u nikakve “operativne veze”, poručivši da je to domen isključivo Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i policije.

To je saopštio odgovarajući Vijestima, nakon što je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozvao njega, premijera Zdravka Krivkapića i savjetnika šefa Vlade za bezbjednost Voja Lakovića - da odgovore “ko im je operativna veza” iz druge države koja traži tajne podatke ANB-a o navodnom ugrožavanju bezbjednosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Odgovornost za stanje u bezbjednosnom sektoru i za urušavanje, koje konstatuje potpredsjednik Vlade koji je koordinator tog sektora, nije nadležnost resora na čijem sam čelu.

"Nijesam uključen u nikakve 'operativne veze', što je domen isključivo ANB i policije. Neka potpredsjednik Abazović objasni građanima na šta je tačno mislio", rekao je Spajić i ocijenio da "Vijesti" vode kampanju protiv njega.

Vijesti su objavile da je Lakovićev obavještajni saradnik tražio od tog dugogodišnjeg policijskog funkcionera da sazna ko iz okruženja predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića navodno pokušava da ugrozi bezbjednost njegovog srpskog kolege Vučića.

To piše u dokumentu koji je Laković prije nekoliko mjeseci poslao šefu ovdašnje tajne službe Dejanu Vukšiću, a u koji su “Vijesti” imale uvid.

Laković, kako se navodi, tada Vukšića obavještava da ga je njegova operativna veza zamolila da sazna koje osobe angažuje ‘sistem’ predsjednika Mila Đukanovića, preko Kosova, da ugroze Vučića.

"Od moje operativne veze dobio sam informaciju, u obliku molbe, da pokušam saznati koja lica angažuje ‘sistem’ predsjednika Mila Đukanovića, preko Kosova, da bi se ugrozila bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića... O svemu navedenom od moje strane je upoznat i premijer. Informacija se dostavlja vama na dalje postupanje", napisao je Laković u dokumentu nazvanom "Informacija". Koordinator bezbjednosnog sektora Dritan Abazović potvrdio je Vijestima da je upoznat sa informacijom koju je Laković dostavio Vukšiću, kao i autentičnost dokumenta.

”Neka Zdravko Krivokapić, Laković i Milojko Spajić kažu ko im je operativna veza, ili ću ja saopštiti. Na ovaj način samo urušavaju ugled bezbjednosnog sektora”, rekao je on.

Bonus video: