"Pasat" sa drogom i otvoreni gepek

"Na snimku sa nadzorne kamere benzinske pumpe ‘Petrol’ u Sutivanu oko 19.57 časova, vidi se sivi ‘pasat’, na kojem je otvoren gepek, kao i dvije osobe koje tuda šetaju"

10477 pregleda 4 komentar(a)
Miro Knežević izlazi iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković
Miro Knežević izlazi iz sudnice, Foto: Jadranka Ćetković

Metalik “pasat” koji se vidi na snimku nadzornih kamera, po opisu odgovara automobilu kojim je 27. septembra prošle godine upravljao Bjelopoljac Miro Knežević, kada je iz gepeka vozila ispao paket sa marihuanom.

To je juče saopštio sudija Ivan Adamović u nastavku suđenja Kneževiću zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, nakon juče prezentovanih video-snimaka sa nadzornih kamera.

Prema optužnici, Knežević je 27. septembra prošle godine, u prtljažniku vozila prenosio 943,30 grama marihuane.

Za drogu je najprije bio osumnjičen Metodije Bradić - vlasnik automobila, ali se kasnije ispostavilo da je vozilom tog dana upravljao Knežević.

"Na snimku sa nadzorne kamere benzinske pumpe ‘Petrol’ u Sutivanu oko 19:57 časova, vidi se sivi ‘pasat’, na kojem je otvoren gepek, kao i dvije osobe koje tuda šetaju”, kazao je sudija.

Osobe sa snimka su svjedokinje, koje su na trotoaru našle drogu.

Optuženi je ranije negirao da je počinio djelo koje mu stavlja na teret, tvrdeći da nema nikakve veze sa tom drogom i da je tog dana nakratko od Bradića pozajmio vozilo, kako bi u kafanu, u kojoj je radio, dotjerao piće koje je falilo.

I Bradić je ranije kazao da nema nikakve veze sa drogom.

On je juče, nakon prezentacije video-snimka, kazao da vozilo koje se vidi na snimku odgovara karakteristikama njegovog automobila.

DNK vještačenjem, sa spoljašnje strane pvc kese u kojoj se nalazila konoplja, utvrđen je biološki materijal više osoba, čiji tragovi se ne nalaze u bazi podataka, a sa unutrašnje strane kese otkrili su prisustvo N. N. muške osobe, nepoznatog identiteta.

Suđenje se nastavlja 16. marta.

Bonus video: