Sud prihvatio jemstvo advokata Lekića, naredne sedmice inspektor Cvijović na slobodi

Prema navodima optužnice, Cvijović u februaru 2020. od Terzića, koji je bio pod mjerama tajnog nadzora, tražio novac – nudeći mu pomoć u istrazi koja se vodi protiv njega

6127 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo u vidu hipoteka u iznosu od 506.000 eura koje je ponudio advokat Damir Lekić, branilac policijskog inspektora Ivana Cvijovića, kako bi se sa slobode branio od optužbe da je šefu kriminalne organizacije Igoru Terziću odavao informacije o istrazi koja se vodi protiv njega za šverc droge.

Advokat Lekić je “Vijestima” kazao da je ostalo još sa se brojne hipoteke upišu u Upravi za nekretnine, te da očekuje da naredne sedmice bude pušten iz pritvora.

Cvijović je osumnjičen nakon izjave Terzića, koji je policajca optužio da je od njega tražio mito za informacije koje bi mu bile korisne u poslu šverca kokaina i marihuane.

Osim Terzića i Cvijovića na optužnici su Dejan Spajić, Malibor Ćurčić, Bojana Bojović, Vasilije Dragaš, Nemanja Novaković, Marko Milićević, Nemanja Odović i Miljan Cmiljanović.

Prema navodima optužnice, Cvijović u februaru 2020. od Terzića, koji je bio pod mjerama tajnog nadzora, tražio novac – nudeći mu pomoć u istrazi koja se vodi protiv njega.

Bonus video: