Podgorica: Uhapšene četiri osobe, osumnjičene za rasturanje falsifikovanih novčanica

"Sumnja se da su oni pribavljali i kupovali falsifikovane novčanice u apoenima od 50 eura koje su kasnije koristili prilikom kupovine na prodajnim mjestima kod više pravnih lica u Podgorici", piše u saopštenju Uprave policije

8124 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija je od novembra 2021. godine do danas uhapsila četiri osobe koje se sumnjiče za falsifikovanje novca.

U saopštenju se dodaje su uhapšeni Ž.Ć. (24), V.D. (21), S.R. (19) i M.P. (23), zbog sumnje da su počinili više djela falsifikovanje novca na način što su vršili rasturanje falsifikovanih novčanica na teritoriji Podgorice.

"Pripadnici policije su sprovodeći operativne aktivnosti otkrili, identifikovali i lišili slobode navedena lica koja su članovi kriminalne grupe koja je sinhronizovano vršila rasturanje falsifikovanih novčanica. Sumnja se da su oni pribavljali i kupovali falsifikovane novčanice u apoenima od 50 eura koje su kasnije koristili prilikom kupovine na prodajnim mjestima kod više pravnih lica u Podgorici", piše u saopštenju Uprave policije.

Oni su dodali da se rad na ovom predmetu nastavlja u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi sa navedenim nelegalnim radnjama i identifikacije drugih članova ove grupe koji su stavljali u promet falsifikovane novčanice i u drugim gradovima.

Bonus video: