nasilje u porodici

Budva: Državljaninu Kosova 15 dana zatvora jer je fizički napao suprugu

"Shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, izrečene su mu i zaštitne mjere: udaljenje iz stana i zabrana uznemiravanja i uhođenja oštećene u maksimalnom trajanju"

9948 pregleda 25 reakcija 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je u hitnom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana okrivljenom Š.H (1990) državljaninu Kosova sa boravkom u Budvi.

“Š.H. je istog dana u ranim jutarnjim časovima u porodičnom stanu u Budvi u prisustvu zajedničke đece prijetio napadom svojoj supruzi Š.A., koji je kod nje prouzrokovao osjećaj lične nesigurnosti. Okrivljeni je istovremeno upotrijebio i fizičku silu prema supruzi na način što je uhvatio za vrat u tzv. "grip", položaj i povukao je ka sebi cijepajući joj jaknu koju je imala na sebi".

"Shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, izrečene su mu i zaštitne mjere: udaljenje iz stana i zabrana uznemiravanja i uhođenja oštećene u maksimalnom trajanju".

"Kako je okrivljeni strani državljanin, te kako postoji opasnost da bi ponovio prekršaj ili učinio neko teže kazneno djelo, upućen je na izdržavanje kazne prije pravosnažnosti rješenja”, saopštio je Đukanović.