Ivović: Više bih volio da je Šarović živ, a ja mrtav

Okrivljeni su dali odbranu pred sudom, te odgovarali na pitanja branioca advokata Danila Mićovića. Objasnili su kako je došlo do momenta kada je pucano

11288 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Suđenje Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, državljanima Bosne i Hercegovine, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića šestog juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile ,,Akacija” u Đenovićima, počelo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Okrivljeni su dali odbranu pred sudom, te odgovarali na pitanja branioca advokata Danila Mićovića. Objasnili su kako je došlo do momenta kada je pucano na Šarovića.

Okrivljeni Ivović je pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol ispričao da je dogovorio da proda Šaroviću nekoliko komada pištolja duge devetke.

“Ja sam donio ruksak, dodao mu i rekao da pogleda oružje, da me isplati i da palimo. Šarović je odložio ruksak, što mi je bilo čudno, a potom me opsovao; “ajde, sad ću da isplatim tebe i tvog smrdljivog Bosanca /Šilj Dušana/, palite odavde da vam ne bi j… m….” Šarović je potegao pištolj i repetirao ga. Bio sam zbunjen i šokiran. Nisam imao šta drugo nego sam sa obje ruke skočio na njega da mu otmem pištolj. Uspio sam u tome i putem poluge uzeo mu pištolj. Otišao sam dva/tri koraka unazad, a on je krenuo ka mene. Bio sam razjaren da je Stefan uperio pištolj u mene. U tom bijesu, opalio sam dva metka prema Stefanovim nogama. Iza mene se čulo još 5/6 hitaca, kao da dolaze iz daljine. Kada sam se okrenuo, znao sam da je Dušan pucao. Nikada nije postojala namjera da ovo uradim. Nema nikakve logike da ga navučem, jer da sam to htio uraditi, mogao sam u mraku i da se ne posumnja, jer smo bili dobri drugovi. Više bih volio da je Stefan živ, a ja mrtav. Uveče kad zaspim, stalno mi je Stefan pred očima i molim ga za oproštaj”, izjavio je Ivović.

Dodao je da kod sebe nije imao nikakav pištolj, već samo onaj koji je oteo od Šarovića, i iz tog pištolja je ispalio hice u pravcu njegovih nogu

“Nikada nisam imao razloga da razmišljam o njegovom ubistvu. Mnogo mi je žao zbog ovoga što se desilo, jer mi je bio dobar drug. Nikad nisam ni pomislio, a kamo li da učestvujem u njegovom ubistvu”, izjavio je Ivović. Dodao je da ga je Šarović pitao da li može da mu nabavi pištolje “duga devetka” kod svog druga iz Bosne, te da budu novi i nekorišteni. Nakon toga, Ivović je razgovarao sa Šiljem u vezi nabavke pištolja…

Prema navodima optužnice Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: