Rekao mi je da su ga napala trojica

Nastavljeno suđenje u bjelopoljskom Višem sudu

11567 pregleda 0 komentar(a)
Lazića juče odvode sa suđenja, Foto: Jadranka Ćetković
Lazića juče odvode sa suđenja, Foto: Jadranka Ćetković

Bjelopoljac Refik Ćatović kazao je da mu je sin Elvis nakon tri mjeseca provedena u bjelopoljskom zatvoru, pričao da su mu prijetile tri osobe, ali i da mu je rekao da ne može da priča o detaljima i da će sve iznijeti na suđenju.

To je rekao juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim zbog pokušaja ubistva Ćatovića odgovara državljanin Srbije Ljubomir Lazić.

U tom sudu ranije je obustavljen postupak protiv Ćatovića koji je 27. novembra prošle godine preminuo u tamošnjoj bolnici, od posljedica koronavirusa.

Ćatović se nalazio u Istražnom zatvoru zbog otpužbi za ubistvo Željka Pavkova (46) i pokušaja ubistva Lazića.

”Velika nepravda mi je nanesena i ogorčen sam na ovaj sud zbog puštanja Lazića na slobodu, čime mi je nanesen veliki bol i patnja. Zbog korone, sina nisam mogao da posjetim jedno vrijeme u zatvoru. Nisam mogao ni da zagrlim svoje dijete i da mu čestitam rođendan. Svi koji su pomogli da se ovaj predmet ovoliko odugovlači, i koji mu nisu na vrijeme ukazali ljekarsku pomoć, neka im Bog sudi”, kazao je Ćatović.

Ćatovićev komšija Šućro Omerović kazao je da je kritične večeri, u periodu od 23 do 24 časa, bio u restoranu “Goja”, kada ga je telefonom pozvao Elvis i rekao mu da se nalazi u njegovoj kući.

”Elvis mi je rekao da su ga napala neka trojica i pozvao me da dođem kući”, ispričao je Omerović, dodajući da je kući stigao poslije pola sata i da mu je supruga ispričala da je Ćatovića vidjela kako izlazi iz njihove kuće i da mu je ruka krvarila, ali nije precizirala koja.

Potom je od strane suda upozoren na razlike u iskazu, odnosno da je u istrazi rekao da je nakon tog razgovora pozivao sina da pita šta se desilo i da tada nije pominjao krvavu ruku.

Omerović je, međutim, kazao da ostaje pri današnjem iskazu.

Objasnio je da sa Ćatovićem sarađivao poslovno, preko građevinske firme, a na insistiranje Lazićevog pravnog zastupnika, advokata Vidomira Boškovića, kazao je da je na isti način sarađivao sa Sakom Kolićem. Lazić je tvrdio da je tog dana samo pravio društvo Pavkovu i da je umalo ubijen.

Četrdesetšestogodišnjak iz Zemuna ispričao je ranije da ga je, dok je bio teško ranjen i dok je krvario, u bjelopoljskoj bolnici desnom šakom u pluća pritiskao inspektor Miodrag Šeki Šekularac, prijeteći mu da će ako ne kaže ko ih je poslao da ubiju Elvisa Ćatovića, iskrvariti kao njegov drug, a da je sa maltetiranjem i prijetnjama nastavio dan kasnije u Kliničkom centru Crne Gore.

Okrivljeni Lazić je nakon bjekstva, prije više mjeseci izručen crnogorskim pravosudnim organima.

Lazić se, prema izmijenjenoj optužnici, tereti da je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30, u neposrednoj blizini kuće oštećenog u mjestu Potkrajci, s umišljajem pokušao da liši života Ćatovića, nakon što je ispalio više hitaca iz pištolja nepoznate marke, od kojih ga je jedan projektil pogodio u predjelu nadlaktice lijeve ruke, nanoseći mu prostrelnu ranu.

Ćatović je, prema optužnici, u isto vrijeme ubio Pavkova. Istovremeno je pokušao i da ubije Lazića.

Suđenje se nastavlja danas kada će biti saslušan vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević a biće prezentovan i obdukcioni nalaz Pavkova.

Bonus video: