Optuženi Komar tvrdi da nije ilegalno prevozio navodnog organizatora Vujića

Odgovarajući na pitanja odbrane, naveo je da ,,golf” dvojka kojim je, kako se navodi u optužnici, prevezao Vujića preko granice je automobil star 30 godina i neispravan

5772 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici juče je nastavljeno suđenje okrivljenima za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom 13. februara 2020. godine.

Okrivljeni su Dino Ibrahimović i Miloš Komar da su pripadnici kriminalne organizacije koja je izvršila ubistvo. Osim njih, optuženi su i Krsto Vujić, Mili Bajramović, i Igor Glavaš, dok je Miloš Đuričković dobio status svjedoka saradnika.

Okrivljeni Miloš Komar juče je pred specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića, izjavio da nije ilegalno preko granice prevozio Krsta Vujića koji je prema navodima optužnice, organizovao ubistvo Šćepana Roganovića.

Okrivljeni Komar je kazao da je ilegalan prelazak državne granice sa Bosnom i Hercegovinom nemoguće izvesti u zimskim mjesecima zbog velikog snijega.

Odgovarajući na pitanja odbrane, naveo je da ,,golf” dvojka kojim je, kako se navodi u optužnici, prevezao Vujića preko granice je automobil star 30 godina i neispravan. Dodao je da se njegova porodična kuća i imanje nalaze oko osam kilometara od graničnog prelaza Vraćenovići.

“Uvijek kada bih prelazio granicu to bih činio preko legalnog prelaza na Vraćenovićima na kom je evidentiran svaki moj izlazak i ulazak u Crnu Goru”, kazao je Komar.

Dodao je da mu niko nikada nije tražio da ga preveze ilegalnim putem preko granice. Pojasnio je da ne poznaje nikoga od optuženih, kao ni svjedoka saradnika Igora Đuričkovića.

"Ne znam zašto je upro prstom u mene govoreći da sam ilegalno prevozio Vujića i da sam imao kriptovani telefon”, izjavio je Komar.

Suđenje se nastavlja petog aprila.

Bonus video: