Bar: Dva maloljetnika krivično procesuirana zbog nanošenja tjelesnih povreda

"Sumnja se da je ispred pomenute osnovne škole O.K. oštrim predmetom nanio povrede Đ.R. u predjelu desne šake, koje su konstatovane od strane ljekara kao lake tjelesne povrede, dok je, kako se sumnja A.Č. oštećenom nanio povrede u predjelu glave, drvenim predmetom", kazali su iz UP

11659 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Maloljetnici O.K. (14) iz Nikšića i A.Č. (14) iz Podgorice, nastanjeni u Baru krivično su procesuirani zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda učeniku Osnovne škole Blažo Jokov Orlandić Đ.R. (14).

Iz Uprave policije su kazali da su 21. februara oko 10.25 časova obaviješteni od strane Hitne medicinske pomoći u Baru da je na ukazivanje pomoći doveden Đ.R., kome su konstatovane lake tjelesne povrede u predjelu šake u vidu posjekotine na dva prsta.

"Policija je preduzela sve aktivnosti iz svoje nadležnosti, te došla do sumnje da su oštećenom maloljetniku, prilikom fizičkog sukoba više lica, povrede nanijeli maloljetni O.K. (14) iz Nikšića, nastanjen u Baru i maloljetni A.Č. (14) iz Podgorice, nastanjen u Baru. Sumnja se da je ispred pomenute osnovne škole O.K. oštrim predmetom nanio povrede Đ.R. u predjelu desne šake, koje su konstatovane od strane ljekara kao lake tjelesne povrede, dok je, kako se sumnja A.Č. oštećenom nanio povrede u predjelu glave, drvenim predmetom", kazali su iz UP.

Sa događajem je upoznat državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se, kako su kazali iz policije, nakon uvida u spise predmeta izjasnio da se protiv maloljetnog O.K. podnese krivična prijava "zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu Đ.R. i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu Đ.R., M.B. i D.B. iz Bara".

"Naloženo je takođe da se protiv A.Č. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu Đ.R. Osim toga, policija je u odnosu na ovaj događaj, nadležnom sudu za prekršaje podnijela prekršajne prijave protiv M.B. (14) i D.B (44) zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: