Bulatović: Veljović me nije napao

Savjetnik za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića optužen je za napad na doskorašnje kolege 5. septembra prošle godine, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija

29427 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 24.02.2022. 14:11h

U cetinjskom Osnovnom sudu za 13 sati zakazan je nastavak suđenja bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, optuženom za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Bulatović i optuženi Veljović ušli su u zgradu Osnovnog suda na Cetinju.

Savjetnik za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića optužen je za napad na doskorašnje kolege 5. septembra prošle godine, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Za današnji pretres sutkinja je zakazala saslušanje svjedoka oštećenog - službenika Uprave policije Božidara Bulatovića.

Bulatović je pred sutkinjom kazao da Veljović nije njega napao 5. septembra i da se ne osjeća oštećenim.

Nakon što je tužiteljka prigovorila njegovom iskazu, ocjenjujući da je u suprotnosti sa dokazima, naročito video snimkom i smišljen u cilju krivične odgovornosti okrivljenog.

Bulatović je rekao da on nema nikakvu obavezu prema bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću, niti bilo kome ko je 5. septembra prošle godine bio naspram policijskog kordona. "Da je prema meni učinjeno nešto što bih smatrao kao napad, sačinio bih službenu zabilješku i o tome obavijestio državnog tužioca", rekao je Bulatović.

Veljovićev branilac, advokat Nikola Martinović, kazao je da nedolazak ostalih svjedoka pokazuje da neko od aktuelnih rukovodilaca Centra bezbjednosti Podgorica opstruira vođenje ovog postupka.

"Pa su se stekli uslovi da obavijestite ministra unutrašnjih poslova", kazao je on.

Bonus video: