Odloženo suđenje za ubistvo Klikovca, okrivljeni nije mogao da iznese odbranu

Ročište odloženo na predlog jednog od okrivljenih i njegovog branioca

6756 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje optuženima za ubistvo Saše Klikovca u Zeti, odloženo je juče u Višem sudu u Podgorici za 19. april, odlučilo je specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Zoran Radović.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković, kazala je da je ročište odloženo na predlog jednog od okrivljenih i njegovog branioca.

”Okrivljeni nije bio u stanju da iznese odbranu zbog zdravstvenih problema”, navela je Raković.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Šukovića (29), Miloša Markovića (32), Ivana Milačića (28) i Predraga Vukadinovića (23) zbog članstva u kriminalnoj iorganizaciji i ubistva Klikovca u julu 2020. godine.

Optužen je i Jovan Milković (66) za nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici SDT-a, tu kriminalnu organizaciju formirao je sada pokojni Alan Kožar, po čijem nalogu je Marković 18. jula prošle godine, ukradenim “golfom 3” kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana “Kod Crnogorca” i sa zadnjeg sjedišta pucao na Klikovca.

Piše da je to učinio “na podmukao način i uz prethodno obećanu nagradu od 20.000 eura”.

Istražitelji su saopštili da su utvrdili da je Milačić bio zadužen za praćenje žrtve i nabavku opreme, maski i oružja, koje je nakon ubistva zakopao zajedno sa Šukovićem u zaseoku Poljice.

Zadatak Vukadinovića, prema istim navodima, bio je da pruža logističku podršku izvršiocima krivičnog djela i obezbjeđuje novac za rentiranje “štek stanova”.

Bonus video: