Bulajić se dva puta sreo sa ruskim obavještajcima, Abazović: Pratimo upliv stranog faktora

Agencija za nacionalnu bezbjednost evidentirala dva susreta predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića sa ruskim obavještajcima Spoljne obavještajne službe Viktorom Antipinom i Aleksandrom Perišovom...

137539 pregleda 705 reakcija 144 komentar(a)
Ne želi o tajnim podacima: Abazović, Foto: Boris Pejović
Ne želi o tajnim podacima: Abazović, Foto: Boris Pejović

Bezbjednosni sektor prati uplive stranog faktora, čuvajući nacionalne interese Crne Gore, poručio je potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović.

On je to odgovorio upitan da prokomentariše saznanja “Vijesti” da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) evidentirala dva susreta predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića sa ruskim obavještajcima Spoljne obavještajne službe (SVR) Viktorom Antipinom i Aleksandrom Perišovom.

”Vijestima” je potvrđeno da se Bulajić sastao sa ruskim obavještajcima.

Direktor tajne policije Dejan Vukšić rekao je juče “Vijestima” da o tajnim podacima ne može govoriti sa novinarima. On nije potvrdio, ali ni demantovao navode o susretima Bulajića sa ruskim obavještajcima.

Tajne podatke nije želio da komentariše ni potpredsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Bulajić
Bulajićfoto: Boris Pejović

”Za sada je sve informativnog karaktera. Bezbjednosni sektor prati uplive stranog faktora, čuvajući nacionalne interese Crne Gore. Tako će biti i ubuduće”, kazao je juče Abazović.

Prema saznanjima “Vijesti” Bulajić se dva puta sreo sa ruskim obavještajcima, a jedan od susreta dogodio se prije sedam dana u jednom danilovgradskom lokalu.

Bulajić juče nije odgovarao na pozive i poruku novinarke “Vijesti”, a zvanično se nijesu oglasili ni iz Demokratskog fronta povodom navodnog sastanka njihovog visokog funkcionera sa ruskim obavještajcima.

Bonus video: