"Motiva za ubistvo moga sina nije bilo, osim da je naručeno. Mislim da je Ivović sve smislio"

Za Šilja, nikada ranije nisam čuo", izjavio je Ljubo Šarović, pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sutkinja Vesna Moštrokol

7529 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Saslušanjem svjedoka i predstavnika oštećene porodice, suđenje Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, državljanima Bosne i Hercegovine (BiH), optuženim za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Ljubo Šarović, otac pokojnog Stefana, rekao je da se pridružuje krivičnom gonjenju protiv okrivljenih.

"Ovo je tragičan događaj koji je uzdrmao moju porodicu, nanio nam zdravstvene i duševne bolove. Nisam mogao da vjerujem da će uraditi ovaj čovjek /pokazao rukom na Ivovića/. Dva, tri dana ranije, dok sam sjedio u lokalu "Kaskara", mog pokojnog sina, došao je Ivović i tražio Stefana. Pozdravio se sa mnom i izljubili se. Počastio sam ga pivom. Negdje je žurio. Bio je vidno uznemiren. Samo je pola popio. Nije rekao zbog čega je tražio Stefana. Bila je noć, oko 21 sat. Koliko je meni poznato, motiva za ubistvo moga sina nije bilo, osim da je naručeno. Mislim da je Ivović sve smislio. Za Šilja, nikada ranije nisam čuo", izjavio je danas Šarović, pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sutkinja Vesna Moštrokol.

Advokat Danilo Mićović, branilac okrivljenog Ivovića, je prije početka glavnog pretresa, kao i na samom suđenju, izrazio mu saučešće.

"Ljudski nam je žao zbog tragedije i izražavam saučešče", rekao je branilac Ivovića.

Prema navodima optužnice Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu "Kaskara", iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa "Akacija", iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: