Odloženo suđenje optuženima za šverc droge, predsjednica vijeća na godišnjem odmoru

"...Živković i Drašković su imali ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, dok je Jovanović bio zadužen da sakriva veće količine narkotika do dalje prodaje”

5715 pregleda 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Početak suđenja Milošu Đuričkoviću, Savu Lipovini, Darku Draškoviću i ostalim okrivljenim, optuženim za stvaranje kriminalne organizacije, te šverca droge vrijedne oko pet miliona eura, danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici.

Kako je u sudu saopšteno “Vijestima”, predsjednica vijeća nalazi se na godišnjem odmoru. Naknadno će biti određen termin početka suđenja.

U optužnici se između ostalog navodi da iz rezultata "dobijenih primjenom mjera tajnog nadzora i drugih razgovora obavljenih od septembra do novembra 2017. godine između Petra Živkovića i N.N. lica, zatim između Draškovića, Sava Lipovine i Ivana Jovanovića, kao i Sava Lipovine i N.N. lica, proizilazi da je Savo Lipovina imao ulogu da organizuje nabavku i prodaju droge na teritoriji Crne Gore i na međunarodnom nivou, a Živković i Drašković su imali ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, dok je Jovanović bio zadužen da sakriva veće količine narkotika do dalje prodaje”, navodi se u optužnici.

Bonus video: