Porodica pritvorenika Miloša Đuričkovića tvrdi da nadležni ne rade svoj posao

U reagovanju su napisali da SDT konstantno, kroz medije, plasira netačne informacije “o takozvanom švercu droge u vrijednosti oko pet miliona eura”

6021 pregleda 20 reakcija 2 komentar(a)
Đuričkovići i od SDT-a traže odgovore (Ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Đuričkovići i od SDT-a traže odgovore (Ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Porodica pritvorenika Miloša Đuričkovića saopštila je da se za 21 mjesec, koliko je taj Cetinjanin u Istražnom zatvoru, nije održalo nijedno ročište, ali i da se zbog “konstantnih plasiranja neistina” o tom slučaju osjećaju ugroženi.

Oni su se Vijestima obratili nakon što je prije dva dana ponovo odgođeno suđenje optuženima da su dio kriminalne grupe, čiji je, kako piše u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva organizator taj Cetinjanin.

U reagovanju su napisali da SDT konstantno, kroz medije, plasira netačne informacije “o takozvanom švercu droge u vrijednosti oko pet miliona eura”.

”Zamolili bi vas da precizirate koja je droga u pitanju, koja je količina i gde je nađena kada već tvrdite da postoji? Koji je razlog da se jedini Miloš Đuričković nalazi u pritvoru, a da se svi ostali pripadnici organizacije nalaze na slobodi? Toliko o tome koja je težina ozbiljnosti optužnice, kada su svi na slobodi, a vi tvrdite i pišete da su učestvovali i pomagali organizatoru Milošu Đuričkoviću?”, piše u reagovanju.

U tom tekstu pišu i da ne znaju ko stoji iza tih “netačnih i neprofesionalnih tvrdnji”, ali ni iza toga da se 21 mjesec ne održava nijedno ročište.

”Uporno se odlažu ročista, pa i zbog sudije koja je na odmoru... Koliko traje odmor sudija? Ili se odlažu na osnovu međkumovskih poziva? Suđenje zakazano za 25. februar i 1. mart odloženo je već 24. januara”, napisali su dostavljajući redakciji Vijesti dokaz o tome.

Bonus video: