Sporazum sa SDT: Gorana priznao učešće u nezakonitom zapošljavanju u Ulcinju

Dogovorio da u zamjenu za priznanje bude osuđen na uslovnu kaznu kao i da na ime kazne uplati u državnu kasu 4.000 eura. Sud će u narednih 15 dana donijeti odluku da li će prihvatiti sporazum okrivljenog i tužilaštva

2963 pregleda 3 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici danas je održano ročište na kojem je razmatran sporazum o priznanju krivice, koji je bivši sekretar za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Ulcinj Mustafa Gorana zaključio sa Specijalnim državnim tužilaštvom.

Prema tom sporazumu okrivljeni Gorana je priznao učešće u nezakonitom zapošljavanju 84 osobe.

Prema nagodbi koju je sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, Gorana je dogovorio da u zamjenu za priznanje bude osuđen na uslovnu kaznu kao i da na ime kazne uplati u državnu kasu 4.000 eura. Sud će u narednih 15 dana donijeti odluku da li će prihvatiti sporazum okrivljenog i tužilaštva.

Osim Mustafe Gorana, za krivično djelo nesavjesni rad u službi optužen je i bivši predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, bivši predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Ilir Čapunija, sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović, načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije Milazim Mustafa.

Suđenje bivšem predsjedniku ulcinjske opštine Ljoru Nrekiću i ostalim opštinskim funkcionerima, okrivljeni za nezakonito zapošljavanje 84 osobe, bilo je zakazano prije desetak dana, ali je tada odloženo jer okrivljeni pregovaraju sa tužilaštvom o zaključenju sporazuma o priznanju krivice.

Za razliku od Čapunija, oni se terete da su krivično djelo počinili po prethodnom dogovoru sa Nrekićem, koji je dao saglasnost za zapošljavanje.

Bonus video: