Perišić: Potrebna jača saradnja i bolja strategija da bi se spriječio šverc cigareta

Slobodnu zonu osnovala je Vlada i nadležnost nad istom imaju državni organi, samim tim i Uprava policije, kao i Uprava prihoda i carine, kazala je predsjednica Odbora direktora Luke Bar

12522 pregleda 42 reakcija 7 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Potrebna je jača saradnja i očigledno bolja strategija kako bi se spriječio šverc cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, koji se dešava u kontinuitetu, kazala je predsjednica Odbora direktora Luke Bar Slađana Perišić.

Perišić je stoga inicirala sastanak sa vršiteljkom dužnosti direktorice Uprave carina i prihoda Milenom Petričević i direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom povodom trenutne situacije i nestanka cigareta iz Slobodne zone.

Ističe da se Luka Bar, iako na tom dijelu nema nadležnost, zlonamjerno pominje u kontekstu posljednjih dešavanja.

“I to je jedan od razloga što sam zakazala ovaj sastanak, sa namjerom da od nadležnih dobijemo odgovore na koji način će se ovaj problem riješiti”, kazala je Perišić.

Dodaje da je Slobodnu zonu osnovala Vlada Crne Gore i nadležnost nad istom imaju državni organi, samim tim i Uprava policije, kao i Uprava prihoda i carine.

“Potrebna je jača saradnja i očigledno bolja strategija kako bi se spriječio šverc cigareta iz Slobodne zone, koji se dešava u kontinuitetu”, poručila je Perišić.

Sastanak je planiran za petak u 12 časova.

Bonus video: