Brkiću i Marjanoviću nakon potjernice će suditi u odsustvu

Viša državna tužiteljka Ljubinka Madžgalj zatražila je od suda spise predmeta kako bi razmotrio mogućnost predloga za suđenje u odsustvu za Brkića i Marjanovića, za kojima je ranije raspisana potjernica

5235 pregleda 0 komentar(a)

Suđenje četvorici optuženih za pljačku filijale Prve banke u Beranama 24. decembra u Višem sudu u Bijelom Polju ni danas nije održano.

Ročište je odloženo jer se nisu pojavili Milan Brkić i Filip Marjanović iz Beograda, koji sa Baraninom Goranom Milašinović i Podgoričaninom Milošem Cekovićem odgovaraju zbog pljačke Prve banke u Beranama.

Viša državna tužiteljka Ljubinka Madžgalj zatražila je od suda spise predmeta kako bi razmotrio mogućnost predloga za suđenje u odsustvu za Brkića i Marjanovića, za kojima je ranije raspisana potjernica.

Presudom Višeg suda koju je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore oni su osuđeni na ukupnu kaznu od 14,6 godina zatvora.

Milašinović je osuđen na četiri godine zatvora a Podgoričanin Miloš Ceković (32), kao i Brkić i Marjanović na jedinstvenu kaznu od po 3,6 godine zatvora za razbojništo i nedozvoljeno držanje oružja.

Prema optužnici koju je zastupala Nada Bugarin dvojica maskiranih muškaraca 13. marta 2012. godine oko 9.20 minuta, naoružani su ušli u banku. Jedan je uz prijetnju pištoljem primorao dvojicu zaposlenih da legnu na pod, a drugi radnicu da mu iz sefa preda novac.

Tokom pljačke su pucali uvis, a potom pobjegli sa 161.036 eura.

"Ušli su Brkić i Marjanović sa fantomkom i maramom preko glave u prostorije banke i naredili svima da legnu na pod. Onda uz prijetnju pištoljem naredili da se otvori trezor i odnijeli 161.036 eura. Nakon toga su ih čekali Milašinović i Ceković i sa dva auta se izgubili u nepoznatom pravcu. Djelo su htjeli da izvrše, po prethodnom dogovoru", kaže se u optužnici.

Bonus video: