Službenici UP i UPC zaplijenili 2,3 kilograma heroina

Kako navode u zajedničkom saopštenju, juče oko 19 časova na izlazu iz Crne Gore kontrolisano je vozilo marke „Citroen C3“ kojim je upravljao F.Ć. (56) sa Kosova

4067 pregleda 7 komentar(a)
Oduzeti heroin, Foto: Uprava policije
Oduzeti heroin, Foto: Uprava policije

Službenici Uprave policije (UP) i Uprave prihoda i carina (UPC) juče su, kontrolom lica i vozila na graničnom prelazu Debeli brijeg pronašli i oduzeli preko dva kilograma heroina.

Kako navode u zajedničkom saopštenju, juče oko 19 časova na izlazu iz Crne Gore kontrolisano je vozilo marke „Citroen C3“ kojim je upravljao F.Ć. (56) sa Kosova.

"Prilikom ulaska u prostoriju predviđenu za kontrolu F.Č. je od sebe odbacio pakovanje sa sadržajem praškaste materije, te su kontrolom lica pronađena još tri pakovanja sa sadržajem opojne droge heroin. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 2,3 kilograma heroina", piše u saopštenju.

Vozilo je, kako navode, oduzeto radi daljih provjera, "a pronađena opojna droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru."

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se F.Ć. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: