Svjedok čuo tri pucnja, a zatim krik i jauk

Evgeni Ananyev, državljanin Rusije, nastanjen u Đenovićima, svjedočeći pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol, rekao je da kada je ušao u svoj stan, da je čuo pucnje, te da nije vidio ko je pucao

7696 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Saslušanjem svjedoka, danas je u podgoričkom Višem sudu nastavljeno suđenje Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, državljanima Bosne i Hercegovine, optuženima za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Evgeni Ananyev, državljanin Rusije, nastanjen u Đenovićima, svjedočeći pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol, rekao je da kada je ušao u svoj stan, da je čuo pucnje, te da nije vidio ko je pucao.

"Čuo sam tri pucnja, a zatim još pet", kazao je svjedok, dodajući da je nakon toga ostao u stanu. Nakon izvjesnog vremena je izašao na terasu, gdje je vidio komšiju Vladimira Cvetkova iz Rusije, svjedoka u ovom procesu.

Odgovarajući na pitanja tužiteljke i advokata odbrane, naveo je da je slabije vidio, te da iz tog razloga ne može, kako tada, tako ni sada, da identifikuje osobe koje su pucale.

"Ne mogu da se sjetim da li su nosili kačkete i da li su imali nešto u rukama”, naveo je svjedok Ananyev.

Advokatica Sanja Bojanović i advokat Danilo Mićović, prigovorili su u dijelu koji se razilazi sa odbranom njihovih branjenika.

Svjedok Ananyev je saslušan polovinom juna 2019. u Višem državnom tužilaštvu u fazi izviđaja, kada osumnjičeni još nijesu bili poznati. Izjavio je da je vlasnik stana u kompleksu “Akacija hil” u Đenovićima, te da se 6. juna 2019. između 14 i 15 časova nalazio na parking prostoru. Dodao je da je na pješačkom prostoru vidio jednog krupnijeg muškarca u crvenoj majici, koji je stajao.

“Ništa nije radio i mislio sam da nekog čeka. On je brzo skrenuo lijevo prema centralnom dijelu kompleksa. U vrlo kratkom roku, poslije nekoliko sekundi vidio sam da se pojavio drugi muškarac malo krupniji koji je brzo prošao u njegovom pravcu, a za njim je naišao još jedan, ali malo mršaviji momak. Bili su mi malo sumnjivi…U trenutku samog ulaska u stan, čuo sam tri jaka pucnja, i čuo sam krik i jauk i ubrzo sam čuo još pet pucnjeva…"

Prema navodima optužnice Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu "Kaskara", iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: