MPNKS osudilo napad na Mrvaljevića

"Fizički napad na pojedinca drugačijeg političkog stava napad je na nezavisno i samostalno mišljenje i predstavlja akt nasilja nad slobodom"

3388 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta osudilo je napad na v.d. direktora Državnog arhiva Crne Gore, Danila Mrvaljevića.

"Bilo koji vid nasilja, a naročito fizičko nasilje, nad neistomišljenicima, pripadnicima druge nacije, vjerskog ili političkog ubjeđenja, sam po sebi predstavlja necivilizacijski čin. Nadamo se da se ono što se danas dogodilo u Prijestonici više neće dešavati. Fizički napad na pojedinca drugačijeg političkog stava napad je na nezavisno i samostalno mišljenje i predstavlja akt nasilja nad slobodom. Vrijednosti slobodnog izražavanja i djelovanja osnovni su princip demokratije i civilizacijska tekovina", navodi se u saopštenju.

MPNKS, kako dodaju, se zalaže da na odgovorna rukovodeća mjesta budu uspješni ljudi prepoznati u svojoj profesiji, i spremni da svoje znanje uposle za dobrobit cijele zajednice.

"Gopsodin Mrvaljević jedan je od onih koji je svojim profesionalnim radom i rezultatima opravdao dato povjerenje. Nije svojstveno građanima Crne Gore, da mučki, krijući se u tami, napadaju sugrađane. Ne služi na čast našim precima, a ni našim potomcima. Nadamo se da će vinovnici napada biti pronađeni i adekvatno kažnjeni", navodi se u saopštenju MPNKS.

Bonus video: