Uhapšen pa pušten Leon Drešaj zbog nasilničkog ponašanja na utakmici "Dečić" - "Budućnost"

Drešaj je decenijama u policijskim dokumentima zaveden kao bezbjednosno-interesantna osoba (BIL), zbog čega je početkom ovog vijeka često privođen u brojnim velikim policijskim istragama

35273 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Drešaj, Foto: Boris Pejović
Drešaj, Foto: Boris Pejović

Tuzanin Leon Drešaj (50) uhapšen je juče zbog nasilničkog ponašanja na subotnjem fudbalskom meču "Dečić" - "Budućnost" kada je nakon prekida, sukoba navijača i opšteg meteža na terenu, preskočio zaštitnu ogradu, uletio na teren a potom i odgurnuo golmana podgoričkog tima Đorđija Pavličića.

Drešaj je priveden kod tužioca, a potom pušten na slobodu.

Drešaju se na teret stavlja krivično djelo - nasilničko ponašanje na sportskim priredbama ili javnom skupu iz člana 399 Krivičnog zakonika.

Drešaj je decenijama u policijskim dokumentima zaveden kao bezbjednosno-interesantna osoba (BIL), zbog čega je početkom ovog vijeka često privođen u brojnim velikim policijskim istragama, a uhapšen je 2006. godine kada je policija pretresom porodične kuće kod njega i brata Viktora, pronašla 20 kilograma marihuane, manju količinu heroina, novac...

Tokom 2018. godine nekoliko puta je privođen, a krajem godine i u Roterdamu kada je od njega tamošnja policija oduzela 20.000 eura i telefon.

U ljeto 2019. godine je za njim bila raspisana nacionalna potraga zbog ranjavanja Frana Nikolića ispred poslastičarnice "Fantazija" u junu te godine, a poslije tri mjeseca sam se predao i otišao u spuški pritvor. Naredne godine sklopio je sporazum o priznanju krivice, prihvatio jednogodišnju kaznu za ranjavanje Nikolića i pristao da uplati 10.000 eura u humanitarne svrhe. Ni njegovo slavlje, nakon izlaska i Spuža nije proteklo mirno, policija je 12. juna 2020. godine prekinula zabavu Drešaja i prijatelja, a potom oduzela pištolj, telefone, automobile.

Derbi 23. kola Telekom 1. CFL u Tuzima prekinut je u 17. minutu, kod vođstva gostiju 1:0, zbog opšteg meteža na montažnim tribinama, gdje su se navijači oba tima gađali stolicama, ali i jurnjave oko igrališta kada su ka betonskoj tribini letjele kamenice.

Uprava policije je u subotu saopštila da je spriječila veći sukob navijača, jer su pripadnici UP "Varvare" udaljili sa tribine, a potom ih ispratili ka Podgorici...

Nakon ružnih scena i haosa u Tuzima, utakmica je odlukom delegata Fudbalskog saveza prekinuta, a četiri aktera masovnog sukoba su se kasnije javila u Urgentni centar zbog lakših ozljeda.

Dok se čeka odluka organa FSCG o tom incidentu, Budućnost se oglasila saopštenjem za javnost, koji su nakon svog viđenja dešavanja na i oko terena, prvi pomenuli Leona Drešaja tvrdeći da je jedan od bliskih ljudi u FK Dečić, te da je u u metežu nasrnuo na golmana Pavličića, što se jasno i vidjelo u direktnom TV prenosu na Televiziji Crne Gore.

Bonus video: