Snimili vezu policajca sa mafijom?

Uhapšen donedavni policijski funkcioner Dalibor Medojević, sumnjiče ga za odavanje informacija škaljarcima

70725 pregleda 127 reakcija 18 komentar(a)
Komunikacija sa mafijom navodno dokumentovana: Medojević, Foto: Savo Prelević
Komunikacija sa mafijom navodno dokumentovana: Medojević, Foto: Savo Prelević

Istražitelji imaju čvrste dokaze da je doskorašnji načelnik Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Dalibor Medojević odavao službene tajne pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana, rečeno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

Prema tim informacijama, policijski inspektor bio je pod mjerama tajnog nadzora i njegova komunikacija sa mafijom je dokumentovana.

Medojević je uhapšen juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva - lisice na ruke stavile su mu kolege iz Sektora za borbu protiv kriminala, koji su i pretresli njegovu kuću.

Tom akcijom rukovodi vršilac dužnosti glavnog specijalnog tužioca Saša Čađenović.

Navodno, Medojević je škaljarcima odavao informacije o istragama protiv njih, iako nije bio direktno uključen u te predmete.

”Policija ima čvrste dokaze protiv osumnjičenog”, kazao je jedan od sagovornika Vjesti.

On je objasnio da je Medojević u dužem periodu zloupotrebljavao povjerenje kolega, kako bi bio u posjedu informacija iz specijalnih predmeta protiv kriminalnih grupa.

Jedan od izvora rekao je da se očekuje nastavak akcije i nova hapšenja.

Iz Uprave policije, međutim, nijesu precizirali da li je SDT dokaze o povezanosti Medojevića sa škaljarcima dobio minulog ljeta od međunarodnih partnera. Crnogorski istražitelji tada su od partnerske službe iz Evropske unije dobili više od milion poruka koje su ovdašnji kriminalci razmjenjivali putem kriptovane Sky aplikacije, a među njima su i one razmijenjene sa ljudima sa policijskom značkom.

Sagovornik iz bezbjednosnog sektora tada je najavio da će se posebno provjeravati sve inkriminišuće poruke koje su policajci razmjenjivali preko kriptovane aplikacije, kako bi se potkrijepile i materijalnim dokazima.

Medojević je početkom godine smijenjen sa pozicije načelnika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, a to mu je, navodno, najavljeno još krajem 2021.

Iz Uprave policije ni Ministarstva unutrašnjih poslova tada nijesu precizirali da li je, kako su to govorile nezvanične informacije, smijenjen zbog istrage o navodno nezakonitom tenderu za izradu registarskih oznaka.

Nakon toga iz MUP-a su saopštili da prvobitno nijesu odgovorili na pitanja, kako ne bi ugrozili tok istrage.

Medojević je hapšen i 2016. godine zbog sumnje da je odgovoran za nestanak dokaza koje je policija uzela tokom pretresa kuće Veselina Mujovića. Ta istraga obustavljena je nedavno.

Bonus video: