Odložen nastavak suđenja optuženima za ubistvo Ljiljane Simić

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković izjavila je da je odlukom Sudskog savjeta, dosadašnji sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš, koji je postupao u ovom predmetu, izabran za sudiju Apelacionog suda Crne Gore

6072 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Nastavak suđenja okrivljenima Radomiru Deliću i Zoranu Mariću, koji su optuženi za ubistvo kanadske državljanke Ljiljane Simić na podmukao način i iz koristoljublja, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković je izjavila da je odlukom Sudskog savjeta, dosadašnji sudija Višeg suda u Podgorici Predrag Tabaš, koji je postupao u ovom predmetu, izabran za sudiju Apelacionog suda Crne Gore.

Optužnicom je predstavljeno da su 3. septembra 2020. godine, nakon 14:46 časova u selu Mokrine kod Herceg Novog, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja na podmukao način i iz koristoljublja ubili Ljiljanu Simić.

Oni su zajedno došli do stambene zgrade u naselju Dobrota u Kotoru u kojoj je stanovala oštećena. Okrivljeni Marić je pod izgovorom da će da je povede u Herceg Novi i da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, namamio oštećenu da sa njim i okrivljenim Delićem, uđe i sjedne na mjesto suvozača navedenog vozila.

Nakon čega su se obojica okrivljenih i oštećena istim vozilom kojim je upravljao okrivljeni Marić, odvezli iz Kotora u pravcu Herceg Novog gdje se okrivljeni Marić uključio na magistralni put, a zatim i na makadamski šumski put do sela Mokrine. Nakon čega je na makadamskom putu zaustavio vozilo, da bi se obojica okrivljenih i oštećena Simić uputili pješačkom stazom preko obližnje livade, na čijem je dijelu okrivljeni Marić dao uputstva okrivljenom Deliću da na tom mjestu ostane i osmatra prema makadamskom putu i pazi da neko ne naiđe, što je okrivljeni Delić i prihvatio.

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni Marić je otpočeo raspravu sa oštećenom Simić, potom je oborio je na zemljanu podlogu, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim obijema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca pesnicama ili mehaničkim oruđem u predjelu lica, nanoseći joj teške i po život opasne tjelesne povrede, od kojih povreda je kod oštećene nastupila smrt.

Nakon toga je okrivljenom Deliću obećao novčanu nagradu u iznosu između četiri i pet hiljada eura, koju bi mu isplatio po prodaji stana oštećene Simić Ljiljane, a da okrivljeni Delić zauzvrat ćuti o izvršenom krivičnom djelu i ne prijavljuje ga nadležnim organima, koju obećanu imovinsku korist je okrivljeni Delić i prihvatio.

Bonus video: