Mandića traže zbog napada na policajca

Podgoričanin osumnjičen da je krajem februara u podgoričkom naselju Zagorić vrijeđao, a potom i napao policajca

16320 pregleda 27 reakcija 28 komentar(a)
Policajac napadnut dok je kontrolisao vozača (ilustracija), Foto: Uprava policije
Policajac napadnut dok je kontrolisao vozača (ilustracija), Foto: Uprava policije

Policija traga za Podgoričaninom Danilom Mandićem, kojeg sumnjiče da je u noći između 27. i 28. februara u Piperskoj ulici u Zagoriču napao njihovog kolegu, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama, automobil u kom je Mandić bio suvozač, policija je zaustavila te noći, oko sat iza ponoći.

Navodno, iako se vozač automobila A.B. lijepo ophodio prema saobraćajcima koji su ga zaustavili i dao im dokumenta, Mandić je počeo da ih vrijeđa.

”Sa mjesta suvozača povišenim glasom pitao je: ‘Šta hoćete vi, u usta vas je**m? Kome da dam dokumenta, nabijem vas na k***c?’. Nakon upozorenja nastavio je sa vrijeđanjem policajaca, kao i nakon naređenja da izađe iz vozila, kada mu je i saopšteno da će biti priveden”, rečeno je Vijestima.

Isti sagovornik kazao je da je Mandić tada uzeo ključeve automobila od svog prijatelja, uhvatio policajca za ruke i gurnuo ga, a policajac ga je tada upozorio da će upotrijebiti sredstva prinude:

”Policajac je pokušao da upotrijebi fizičku snagu, ali mu Mandić otrgao, rukama ga uhvatio za ramena, gurao i pokušao da ga udari. Policajac je tada upotrijebio ručni sprej i odbio napad, a Mandić je pritrčao automobilu, sjeo u njega i udaljio se velikom brzinom u pravcu ulice Trifuna Đukica...Od tada je u bjekstvu”.

Aktivista za ljudska prava i dugogodišnji član Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković pitao je Upravu policije zbog čega se nijesu oglasili povodom tog napada.

”Ova Vlada treba značajniju pažnju da posveti policijskoj organizaciji i da zaustavi njeno dalje degradiranje. Niikada neću prihvatiti činjenicu da rukovodstvo UP, iz političkih i/li koruptivnih razloga, prikriva napade na policajce. Zataškavanja su nedopustiva, a UP ne treba da propušti priliku da javno kaže koliko je društveno neprihvatljivo i opasno da se dešavaju, tolerišu i prikrivaju napadi na njene službenike”, kazao je on.

Istakao je da “to što je neko bogat ili politički uticajan ne treba da ograničava policiju”.

Bonus video: