Bez koncesije vadili i prodavali šljunak?

Predsjednik suda Amir Đokaj, prema informacijama Vijesti, odložio je prvo ročište jer se nije pojavio predstavnik firme, već samo izvršni direktor

12522 pregleda 4 komentar(a)
Šljunak vadili bez ugovora sa nadležnim ministarstvom (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Šljunak vadili bez ugovora sa nadležnim ministarstvom (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

U Osnovnom sudu u Ulcinju u toku je postupak protiv kompanije “Sport Billy” iz istog grada i izvršnog direktora Kabilja Stankovića, zbog nezakonite eksploatacije šljunka i kamena u mjestu Zoganje na putu prema Vladimiru.

Vijestima je to potvrđeno u Osnovnom državnom tužilaštvu, koje je nakon prijave policije, Osnovnom sudu podnijelo optužni predlog.

”Uprava policije OB Ulcinj dana 27.12.2021, ODT-u Ulcinj podnijela je krivičnu prijavu protiv pravnog lica DOO S. B. Ulcinj i odgovornog lica u istom - izvršnog direktora K.S. iz Ulcinja, zbog krivičnog djela nedozvoljeno bavljenje privrednom, bankarskom, berzanskom i djelatnošću osiguranja iz čl. 266 st. 1 KZ CG. Djelo je izvršeno na način što su prijavljeni, nakon što im je istekla koncesija, u periodu od 21.2.2016. godine, pa na dalje, nastavili obavljati privrednu djelatnost eksploatacije kamena i šljunka, bez koncesionog ugovora sa nadležnim Ministarstvom, a sve na lokalitetu Zoganje, u mjestu Ristova Ponta”, piše u odgovoru Osnovnog državnog tužilaštva na pitanja Vijesti koje potpisuje rukovodilac Vladimir Savović.

Dodaje se da je optužni predlog podnijet “nakon sprovedenog postupka izviđaja, odnosno saslušanja odgovornog izvršnog direktora i predstavnika pravnog lica, te pribavljanja relevantne dokumentacije”...

Predsjednik suda Amir Đokaj, prema informacijama Vijesti, odložio je prvo ročište jer se nije pojavio predstavnik firme, već samo izvršni direktor.

U prijavi policije, koju su Vijesti ranije objavile, pisalo je “da se sumnja da su privredno društvo i izvršni direktor izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su u periodu od 2016, do danas u mjestu Zoganj, obavljali privrednu aktivnost eksploatacije kamena i šljunka, koju masu su prodavali trećim licima, bez koncesionog ugovora sa nadležnim ministarstvom”.

Prema saznanjima Vijesti, kompanija Sport Billy krajem prošle godine bila je u postupku produženja koncesije, što je, kako tvrde u tužilaštvu, ipak ne abolira od počinjenog djela.

Bonus video: