Odložena kontrola optužnice protiv okrivljenih za likvidaciju Katnića, Čađenovića...

Okrivljena kriminalna grupa optuženog Stefana Đukića, planirala je da napadne i prebije sutkinju Višeg suda Biljanu Uskoković

8217 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici danas je odložena kontrola optužnice protiv okrivljenih koji su planirali likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića, i ostalih visokih funkcionera. Okrivljena kriminalna grupa optuženog Stefana Đukića, planirala je da napadne i prebije sutkinju Višeg suda Biljanu Uskoković.

Advokat Damir Lekić je u ime odbrane svih optuženih kazao da traže izuzeće članova sudskog vijeća, sudije Borisa Savića i Vesne Pean. Naveo je da se na ročištu kontrole optužnice, utvrđuje stepen osnovane sumnje. Dodao je da su sudije ranije učestvovale u donošenju odluke o određivanju pritvora za optužene u ovom predmetu.

Predsjednik vanraspravnog vijeća sudija Boris Savić je kontrolu optužnice odložio i naveo da će spisi predmeta biti dostavljeni Apelacionom sudu koji će odlučiti o predlogu odbrane.

Specijalni tužilac Miroslav Turković podigao je optužnicu protiv kriminalne grupe koju su navodno formirali Baranin Stefan Đukić i Podgoričanin Emil Tuzović s ciljem likvidacije više osoba, među kojima i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog kolege tužioca Saše Čađenovića, sudije Biljane Uskoković i visokih policijskih funkcionera.

Кako je navedeno, kriminalna grupa koju je predvodio Đukić, okrivljeni su planirali da ubiju Katnića i Čađenovića, dok su sutkinji Uskoković planirali da polome kosti.

“Cilj ove kriminalne organizacije je bio da za potrebe neidentifikovanih lica i za potrebe same kriminalne organizacije vrše likvidacije to jest ubistva i teška ubistva na teritoriji Crne Gore na štetu policijskih službenika, specijalnog Tužioca S.Č i glavnog specijalnog tužioca M.К, ali i drugih lica, te da tako djeluju da se pripadnici te kriminalne organizacije, oslobode bilo koje krivične odgovornosti pred sudovima Crne Gore kroz nezakoniti uticaj na izvršnu vlast, a kroz prethodnu smjenu tužilaca koji ih optužuju i gone za krivična djela”, navedeno je iz tužilaštva.

Bonus video: