Nije nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Šarovića u Đenovićima

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković je izjavila da je odlukom Sudskog savjeta, dosadašnja sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Moštrokol, koji je postupala u ovom predmetu, izabrana za sudiju Apelacionog suda Crne Gore

3538 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U Višem sudu u Podgorici danas nije nastavljeno suđenje Dušanu Šilju i Nikoli Ivoviću, državljanima Bosne i Hercegovine (BiH), optuženim za ubistvo Stefana Šarovića šestog juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile ,,Akacija” u Đenovićima.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Marija Raković je izjavila da je odlukom Sudskog savjeta, dosadašnja sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Moštrokol, koji je postupala u ovom predmetu, izabrana za sudiju Apelacionog suda Crne Gore.

Prema navodima optužnice Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati.

U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: