Suđenje za prebijanje Sadikovića: Problemi tehničke prirode odgodili gledanje snimaka

Suđenje je odloženo za 7. april

5144 pregleda 2 komentar(a)
Sadiković dolazi na suđenje (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Sadiković dolazi na suđenje (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Zbog problema tehničke podrške, juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu nije bila moguća prezentacija snimaka sa kamera video-nadzora snimljenog 20. februara, kada je pretučen novinar Sead Sadiković.

Za nasilničko ponašanje prema Sadikoviću u tom sudu odgovaraju sugrađani, Bjelopoljci Edin Dizdarević (18) i Nermin Omerović (21).

Prema optužnom predlogu, oni su 20. marta, tokom takozvanog Patriotskog skupa, psovali, a potom tukli Sadikovića, kojeg su prethodno oborili na zemlju.

Sudija Luka Radulović odbio je prijedlog odbrane da se na saslušanje pozovu dva svjedoka - Mensur Mekić i Elvir Zulović.

Ti svjedoci predloženi su u krivičnoj prijavi podnijetoj protiv Sadikovića od strane optuženih i oni su, kako je odbrana istakla, bili očevici događaja 20. febuara prošle godine.

Odbrana je iznijela i prigovor na medicinsku dokumentaciju Sadikovića, ističući da se ona ne može potvrditi dokazima jer se radilo o subjektivnom osjećaju Sadikovića, ponavljajući da je nalaz u bjelopoljskoj Bolnici sačinio dr Dalibor Bulatović, koji je, navodno, sa Sadikovićem povezan preko rodbinskih veza.

Sadiković je insistirao da mu advokat objasni o kakvom tačno osjećaju misli, ističući da odbrana ovim obesmišljava cijeli postupak u želji da zbuni javnost.

Suđenje je odloženo za 7. april.

Sadiković je ranije na suđenju kazao da iza napada na njega stoji organizovana politička kriminalna grupa.

”Dok sam ležao na leđima, više lica me tuklo po glavi i tijelu, udarajući me i nogama”, rekao je Sadiković ranije pred bjelopoljskim Osnovnim sudom.

Bonus video: